Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tjuvkika redan nu på årets julkalender i SVT

Tomtarnas popularitet dalar sedan barnen slutat tro. Det är utgångspunkten för årets julkalender "Panik i tomteverkstan" där Pernilla Wahlgren som tomtemor och Per Andersson som tomtefar försöker rädda julen, och återskapa harmonin i tomtens värld.

I årets julkalender i SVT "Panik i tomteverkstan" är en katastrof i annalkande. Om alla slutar tro på tomten kommer den magiska tomtevärlden att försvinna.

Generationer av tomtar som tillverkat leksaker till världens alla barn i över 200 år kan då packa ihop och dra något gammalt över sig.

Humor möter alltså saga och katastroffilm i årets julkalender, med manus av duon Fredde Granberg och Thomas Claesson som också regisserar. Producerar gör Nordisk film, som tidigare legat bakom julkalendrarna "Tjuvarnas jul" och "Selmas saga"

Kända ansikten i tomterådet

Komikern Per Andersson från Mölndal, känd inte minst från Grotesco och Melodifestivalen, är den som drar på sig Tomtefars röda dräkt, medan artisten Pernilla Wahlgren syns som tomtemor. I tomterådet ser vi idel kända ansikten: Rolf Skoglund, Christina Schollin, Suzanne Reuter, Helge Skoog, Allan Svensson, Sven Melander och Katarina Ewerlöf.

Även artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo medverkar i årets julkalender. Rösten som Snögubben görs av Leif Andrée.

"Panik i tomteverkstan" sänds i vanlig ordning varje dag i SVT 1 med start 1 december.

Traditionen är hittills ohotad på SVT, där julkalendrar sänts sedan 1960.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.