Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tinder uppmanar sina användare att inte träffas IRL. Nu får dejtingen ske enbart i appen. Bild: Anders Ylander

Tinder uppmanar till att sluta träffas i verkligheten

Fick du en nyligen en matchning på Tinder? Då kan det har varit från teamet bakom appen, som nu uppmanar användarna till att inte träffas i verkligheten. Istället tillåts användarna svepa jorden runt i hopp om att upprätthålla den sociala gemenskapen.

I områden drabbade av det nya coronaviruset har teamet bakom matchmaking-appen Tinder lagt märke till att konversationer mellan användare pågår under en längre tid än vanligt.

På grund av en ökad smittrisk har användare börjat få meddelanden, i form av en matchning med Team Tinder, med en uppmaning om att inte träffa sina matchningar.

LÄS MER: Dejtingappen Tinder ökar i popularitet

I ett pressmeddelande förklarar man att aktiviteten på appen ökat den senaste tiden, men att uppmaningen kommer efter expertrådgivning.

För att fortsatt uppmuntra till användning så väljer Tinder att släppa funktionen "Passport" för samtliga användare. "Passport" innebär att användare kan svepa på vilken plats som helst i världen, en funktion som tidigare krävt en betalningsprenumeration. Funktionen väntas bli tillgänglig för alla användare inom en snar tid.

LÄS MER: Kvinnor mer kräsna än män när de söker kärlek på nätet

Utöver det så planerar Tinder att ta bort den geografiska barriären på 100 kilometer, vilket skulle innebära att användare kan potentiellt matcha med vem som helst, oavsett vart den personen befinner sig i världen.

En skärmbild visar meddelandet som skickades ut till användarna.

Tinders VD Elie Seidman motiverar beslutet i ett uttalande.

"En ny gemenskap kan göra stor skillnad, och att ha en konversation med någon, oavsett vart den personen befinner sig, gör att vi känner oss lite mindre ensamma."

Den amerikanska apptillverkaren uppmuntrar till fortsatt social kontakt, men varnar för att vi befinner oss i en tid där man inte bör träffa främlingar. Utöver det hänvisar man till Världshälsoorganisationen(WHO) för mer information.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.