Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Timslånga köer till Lars Lerins utställning i Stenungsund

Omkring 5 000 besökare och timslånga köer. Intresset var minst sagt stort när konstnären Lars Lerin besökte Stenungsunds konsthall på lördagen.

Det var fullt både i och utanför Stenungsunds konsthall när utställningen av Lars Lerins akvareller skulle invigas på lördagen. Trots det trista vädret började människor köa utanför redan ett par timmar innan vernissagen skulle öppna.

– De stod i regn och rusk och väntade – det verkar som om alla älskar Lars Lerin, säger Micael Holmstedt, initiativtagare till utställningen.

Förlängde öppettiden

Han berättar att en av anledningarna till att Lars Lerin ville komma till Stenungsund är hans beundran för konstnären Ragnar Sandberg, som målat mycket från området.

– Han tilltalas av idén av att vara i samma områden som honom. Så därför tyckte han att det vore kul att ställa ut i Stenungsund, säger Micael Holmstedt.

Man räknar med att det kom omkring 5 000 besökare under de timmar som vernissagen pågick. Människor hade rest från Norge, Tyskland och hela Sverige, och när kön inte tycktes ta slut fick man helt enkelt förlänga öppettiden.

"Var helt galet"

– Det var helt galet. Det finns ju begränsningar för hur många som kan vara inne i lokalen samtidigt så man fick sätta in vakter som släppte in nya besökare så fort några andra gick, säger Micael Holmstedt, som fortsätter:

– Det hade varit väldigt tråkigt att behöva skicka hem någon utan att de hunnit se utställningen. Men även om många fick stå och vänta så fick alla komma in till slut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.