Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Timothée Chalamet hintar om Bob Dylan-rollen

Vi verkar åter vara på väg mot en spelfilm om den legendariske musikern Bob Dylan. Och det är den nya Hollywoodälsklingen Timothée Chalamet som pekas ut. Under helgen hintade stjärnan om rollen på Twitter.

”He not busy being born is busy dying”, skrev Timothée Chalamet på Twitter i fredags. Därefter delade han två liveversioner av Bob Dylans låt ”It’s alright, ma (I’m only bleeding)” som textraden är hämtad från. Inlägget är allra troligast en hänvisning till att skådespelaren själv ska ge sig i kast att porträttera den amerikanske folkmusikern.

Tidigare i år rapporterade Deadline att filmbolaget Searchlight pictures kommit överens med regissören James Mangold, som senast låg bakom filmen ”Le Mans ’66”, eller ”Ford v Ferrari” som den heter i USA, att göra en film om Bob Dylan.

Det är i så fall inte första gången som den hyllade artisten når bioduken. Så sent som 2007 gjordes den experimentella filmen ”I’m not there”, där Dylan porträtteras i olika tappningar av olika skådespelare. Särskilt hyllades Cate Blanchetts tolkning, som också gav henne en Oscarsnominering.

LÄS MER: Recension: ”Peninsula” i regi av Yeon Sang-Ho

Än så länge är mycket oklart om den nya filmen, men enligt Deadlight ska den fokusera kring det kontroversiella valet i Dylans karriär, då han som rosad folkartist plockade upp ett rockigare sound. Ett val som kulminerade 1965 på Newport folk festival, då han blev utbuad av delar av publiken när ljudet från elgitarrerna började dåna.

Filmen har inte ett officiellt namn, men kallas för tillfället för ”Going electric”.

I januari rapporterade även Deadlight att Timothée Chalamet låg i förhandlingar om rollen som Bob Dylan. Chalamet slog igenom i ”Call me by your name”, för vilken han fick ta emot en Oscarsnominering för bästa manliga huvudroll. Han var då den yngste sedan 1939 som nominerats i kategorin.

LÄS MER: Recension: ”Livets bästa år” i regi av Claude Lelouch

Sedan dess har rollerna duggat tätt för Chalamet. Senast spelade han Theodore ”Laurie” Laurence i ”Unga kvinnor” och hans syns också snart som Zeffirelli i Wes Andersons kommande ”The French Dispatch”. Därtill har han huvudrollen i Netflixfilmen ”The King”.

Nu tycks det alltså som att rollen som Bob Dylan står på tur.

LÄS MER: Recension: ”Berts dagbok” i regi av Michael Lindgren

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.