Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Susanne Erixon.

Tidigare Röhsskachef sparkas – igen

Susanne Erixon, tidigare chef för Röhsska museet, har fått sparken med omedelbar verkan från sin nya tjänst som chef för Marks kommun. Orsak: kommunikationssvårigheter.

Susanne Erixson fick lämna sin tillförordnade tjänst som chef på Röhsska efter en enormt infekterad konflikt med facket, som anmält chefen till Arbetsmiljöverket. Anledningar till missnöjet var kommunikationssvårigheter.

LÄS ÄVEN: Facket hotar att anmäla Röhsskas chef: "Hon beter sig respektlöst"

Beskrevs som "respektlös"

Erixon ansågs bete sig ”respektlöst”, och beskylldes för att kränka anställda. Något den utpekade chefen då tillbakavisade som ”lögner”. I december fick Susanne Erixon istället en ny tillförordnad tjänst som kommunchef för Marks kommun. Men redan efter tre månader sägs hon nu upp med omedelbar verkan från sitt jobb. 

"Den politiska ledningen för Marks kommun har kommit överens med Susanne Erixon om att hon avslutar sin tjänst som tillförordnad kommunchef” står det att läsa på Marks kommuns hemsida i ett kortfattat meddelande. Som skäl anges ”bristande förtroende på grund av kommunikationssvårigheter”. Enligt överenskommelsen gjorde Susanne Erixon under onsdagen sin allra sista arbetsdag. 

– Jag är inte övertygad om att de skäl som uppges är de sanna, men det är så här det går till i denna värld, kommenterar Susanne Erixon på hemsidan, och fortsätter: 

– Det har varit en stimulerande tid och fantastiskt att få arbeta här på kommunledningskontoret. Den politiska ledningen är helt enig i sitt beslut att säga upp Susanne Erixon. Inom kort väntas Marks kommun kunna presentera en ny kommunchef.

"En intern fråga"

Till GP vill inte Susanne Erixon uttala sig.

– Jag tycker inte det här är en Göteborgsnyhet. Det här är en intern fråga för Marks kommun, säger hon till GP, men vill efter att artikeln publicerats tillägga:

– Ett dysfunktionellt kommunikationsmönster i en organisation kan förorsaka oförutsägbara situationer. För ett antal veckor sedan ville kommunalråden att jag skulle söka tjänsten.

"Går bakom ryggen"

Samtidigt hänvisar hon till uttalanden i lokaltidningen Markbladet där Susanne Erixon är betydligt mer kritisk:

– Jag är överraskad över att det finns människor som går bakom ryggen. Det hör inte till ett sunt kommunikationsmönster, säger hon till tidningen men vill inte svara på vad hon menar med "går bakom ryggen".

– Nej, det är inget jag vill utveckla. Men jag vill tillägga att det har varit oerhört roligt att jobba. Det finns många kompetenta människor här, säger hon till tidningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.