Richard Ashcroft uppträder med The Verve på en festival i Neuchatel, Schweiz 2008.
Richard Ashcroft uppträder med The Verve på en festival i Neuchatel, Schweiz 2008. Bild: Sandro Campardo

The Verve-frontmannen Richard Ashcroft har fått covid-19

Att Richard Ashcroft, sångare och frontman i britpop-bandet The Verve, är en sträng vaccinmotståndare råder det inga tvivel om. Efter att ha planerat om sin sommarturné för att bara spela på ställen som inte kräver vaccinationsbevis eller covid-pass, har han nu fått ställa in en av spelningarna. Anledningen: Richard Ashcroft har fått covid-19.

ANNONS
|

LÄS MER:M om vaccinpass: Borde finnas ett svar

I slutet av augusti ställde den legendariska brit-popparen Richard Ashcroft in sina spelningar på brittiska ”Victorious”-festivalen. Detta då festivalen bestämt sig för att införa krav på negativt coronatest vid ankomst. Någonting vaccinmotståndaren Richard Ashcroft inte gillade. Den tidigare The Verve-sångaren vägrar nämligen spela på ställen med restriktioner.

Nu rapporterar NME att sångaren ställt in ytterligare en festivalspelning på brittiska ”Tunes in the Dunes”. Inte på grund av några restriktioner, utan för att Ashcroft själv fått covid-19. Detta enligt en numera redigerad tweet, där sångaren först skriver att han ställt in framförandet då han fått viruset och sedan ändrat till att spelningen blev inställd på grund av covid-19 generellt.

ANNONS

Här nedan kan ni läsa både den nuvarande tweeten och den oredigerade:

LÄS MER:Vaccinmotståndare åtalas – sålde falska vaccinkort

Richard Ashcroft är ett av flera tunga namn inom britpoppen som tagit ställning mot vaccin och nedstängningar. The Stone Roses-frontmannen Ian Brown har tidigare berömt Ashcroft för sitt motstånd och även Oasis gitarrist Noel Gallagher samt före detta The Smiths-sångaren Morrissey har uttryckt sig negativt mot de brittiska restriktionerna.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS