Thåström har turnerat i Sverige under våren med albumet ”Dom som skiner”. Nu är det klart att han gästar Rolling Stones på bandets turnéfinal i Stockholm i sommar.
Thåström har turnerat i Sverige under våren med albumet ”Dom som skiner”. Nu är det klart att han gästar Rolling Stones på bandets turnéfinal i Stockholm i sommar. Bild: Thomas Johansson

Thåström gästar Rolling Stones på Friends arena i Stockholm

Den 31 juli avslutar Rolling Stones, som firar 60 år som band i år, sin Europaturné på Friends arena i Stockholm. Nu kan arrangören Live nation avslöja att Joakim Thåström kommer att vara ”special guest” på konserten.

ANNONS
|

Rolling Stones kommer att inleda sin Europaturné ”Sixty” i Madrid den 1 juni, och passerar sedan Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Schweiz, Italien, Belgien, Österrike och Frankrike innan avslutningen i Stockholm den 31 juli.

Bandets originalmedlem och trummis Charlie Watts gick bort i augusti 2021, och kommer att ersättas av Steve Jordan.

Nu meddelar arrangören Live nation att Joakim Thåström, som själv var fem år gammal när 60-årsjubilarerna drog igång, kommer att vara ”special guest” på konserten. Om det betyder att Thåström öppnar för Rolling Stones eller faktiskt står på scen tillsammans med bandet framgår inte av pressmeddelandet.

”Det blir inte större”

Thåström har själv varit ute på Sverigeturnén ”Dom som skiner” under våren, och gav en bejublad konsert på Scandinavium i början av maj. Han har tidigare kallat Rolling Stones ett avgörande band för honom under tonåren och lyft fram Mick Jaggers kvaliteter som sångare.

ANNONS

”Det blir inte större, jag har varit ett fan sedan första singeln ’Come On’ 1963”, meddelar han via sitt Instagramkonto.

LÄS MER:Recension - Thåström, Scandinavium, fredag

LÄS MER:Thåström om att upplösa kompbandet efter 15 år

LÄS MER:Recension: Thåström – ”Dom som skiner”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS