I sommarens buskis på Vallarna i Falkenberg - "Bröllop i kikar'n" - spelar Claes Månsson prästen Gert Blid.
I sommarens buskis på Vallarna i Falkenberg - "Bröllop i kikar'n" - spelar Claes Månsson prästen Gert Blid.

Syndigt bröllop på Vallarna

ANNONS
|

Det är inte bara ett prinsbröllop som är inplanerat i sommarkalendern. Två veckor efter vigseln i Slottskyrkan i Stockholm har buskisen "Bröllop i kikar'n" premiär på Vallarna i Falkenberg, med bland andra Claes Månsson i rollen som den kärlekskranke prästen Gert Blid.

-Det blir jättesyndigt. Prästen har inte riktigt alla hästar i stallet och när han inser att han inte behöver leva i celibat ser han helt nya möjligheter att få uppleva saker, säger Claes Månsson.
Gick från Dramaten

Uppsättningen, som är en fristående uppföljare till "Brännvin i kikar'n", blir hans femte på Vallarna. Innan dess tillhörde han Dramatens ensemble under många år.

-Att jag gick direkt från Dramaten till buskis sågs inte med blida ögon av kollegor, men numer är det skådespelare där som uttryckt att de gärna vill göra buskis. Flera av dem har sagt "du kan tänka på mig om det dyker upp något", säger han och fortsätter:
-Det som är så kul med buskis är att publiken är så blandad. Historierna är så barnsliga att det lockar människor från tre generationer och gör det till en riktig familjekväll.
"Slog ned svärfar"

Claes Månssons eget bröllop för 30 år sedan var inte, som tur är, lika kaosartat som det i sommarens buskis. Värre var det när han var inbjuden till en känd manlig kollegas vigsel:

-Bruden hade gått och lagt sig på kvällen och hennes far ville att brudgummen, som var stupfull, skulle göra likadant. Det tyckte inte brudgummen och slog ner sin nya svärfar - boom sa det bara, berättar han.

Efter sommarens föreställningar på Vallarna ska buskisen vidare till 16 scener runt om i landet, bland annat Visby, Umeå och Malmö.

ANNONS

Premiär: 28 juni.

Regi: Ulf Dohlsten.

Manus: Lars Classon och Jojje Jönsson.

Medverkande: Jojje Jönsson, Claes Månsson, Stefan Gerhardsson, Siw Carlsson, Mikael Riesebeck, Jeanette Capocci, Jan Holmquist, Karin Bergquist.

Spelplan: Falkenberg (28/6-9/8), Visby (3/10), Växjö (9/10, 10/10), Jönköping (11/10), Umeå (16/10), Sundsvall (17/10), Gävle (18/10), Karlskrona (23/10, 24/10), Malmö (30/10, 31/10), Karlstad (6/11), Örebro (7/11), Uppsala (8/11), Västerås (13/11), Linköping (14/11), Norrköping (15/11), Kalmar (20/11, 21/11), Helsingborg (28/11).

ANNONS