Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fredrik Skavlan och sambon Maria Bonnevie köpte en villa för 21,6 miljoner norska kronor 2018. Nu stäms de på en halv miljon för obetalda renoveringsfakturor. Bild: Marit Hommedal
Fredrik Skavlan och sambon Maria Bonnevie köpte en villa för 21,6 miljoner norska kronor 2018. Nu stäms de på en halv miljon för obetalda renoveringsfakturor. Bild: Marit Hommedal

SVT-profilen Fredrik Skavlan stäms av snickare

En konflikt om obetalda fakturor har fått ett byggföretag att stämma Fredrik Skavlan på en halv miljon kronor, enligt VG. Det handlar om en renovering som utförts på Skavlan och Maria Bonnevies villa i Oslo.

LÄS MER: Tegnell till Skavlan: Hög sannolikhet att vi båda blir smittade

Det är snickaren Kjetil Eriksen som dragit Fredrik Skavlan inför rätta efter att denne inte betalat för arbete som Eriksens firma utfört, rapporterar norska Verldens Gang.

Fredrik Skavlan och sambon Maria Bonnevie köpte en äldre villa i västra Olso 2018 för 21,6 miljoner norska kronor, och var tvungna att renovera delar av huset innan de kunde flytta in. De ville bevara så mycket som möjligt av husets originalutförande och anlitade Eriksens firma för att renovera husets fönster.

Enligt Skavlans advokat Ole Johan Prytz har arbetet inte blivit ordentligt utfört, varför firman inte fått betalt enligt överenskommelse.

– Flera hantverkare har varit involverade i renoveringen, och Fredrik har – med undantag för Eriksens insats – varit mycket nöjd med arbete som utförts, säger Prytz till VG.

Kjetil Eriksen vill helst inte kommentera ärendet, men säger till VG att ”det rör sig om runt 500 000 kronor. Men nu tas saken upp i rätten i december, vi får vänta och se vad som händer då.”

Enligt VG plockade Skavlan förra året ut närmare 18 miljoner norska kronor i aktieutdelning från sitt eget bolag och produktionsbolaget Monkberry, som han äger 75 procent av.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.