SVT förlorar rättigheterna till ”Bäst i test”

Det omåttligt populära underhållningsprogrammet ”Bäst i test” kommer att lämna SVT efter den pågående säsongen, enligt SVT:s Kulturnyheterna. Programmet kommer att gå över till en annan kanal.

ANNONS
|

"Bäst i test” har gått i SVT i sju säsonger och bygger på det brittiska ”Taskmaster”. Enligt SVT:s programdirektör Eva Beckman kunde SVT inte matcha kostnaderna för rättigheterna och programmet kommer att börja sändas i en annan kanal efter den nuvarande säsongen.

Nu bekräftar TV4 att kanalen kommer att ta över programmet.

”Vi är väldigt glada över möjligheten att ta över Bäst i test som är ett fantastiskt format”, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4 till kanalens egna nyhetsredaktion.

Den svenska upplagan av programmet har gått i sju säsonger och letts av David Sundin och Babben Larsson. I programmet tävlar en panel och en känd gäst mot varandra i olika utmaningar. Panelen har bestått av en rad kända komiker, så som Clara Henry, Anders ”Ankan” Johansson, Johanna Nordström, Marcus Berggren och Linnéa Wikblad. Gäster har bland annat varit Janne Andersson, Tareq Taylor, Lotta Engberg och Eva Röse.

ANNONS

David Sundin och Babben Larsson fortsätter

Originalet ”Taskmaster” skapades av komikern Alex Horne till Edinburgh Fringe Festival redan 2010. Fem år senare sändes ett pilotavsnitt i tv-kanalen Dave, och programmet köptes senare av Channel 4. Rättigheterna till konceptet ägs av det brittiska produktionsbolaget Avalon, som utöver Sverige sålt programmet vidare till tv-kanaler i Australien, Belgien, Kroatien, Danmark, Finland, Nya Zeeland, Norge, Portugal, Kanada, Spanien och USA.

Den första svenska säsongen sändes 2017 och blev snabbt ett av SVT:s mest populära program. Det vann tv-priset Kristallen 2019 som årets program och 2020 som årets underhållningsprogram.

Enligt TV4 kommer kommer programledarna David Sundin och Babben Larsson att fortsätta i sina respektive roller.

”Det ligger ett stort ansvar att förvalta något som många tittare verkligen älskar, så programmet kommer att vara sig likt när det flyttar till TV4”, säger Fredrik Arefalk till TV4 Nyheter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS