Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Björn Werner Bild: Jenny Ingemarsson

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sverigevänner äter inte Ben & Jerrys

GP:s kulturchef litar inte på den invandringskritiska bojkotten av Ben & Jerrys som uppstått efter att glassföretaget riktat sitt stöd till afghanska ensamkommande flyktingbarn.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Ben & Jerrys stöd till de 9 000 afghanska ensamkommande barn som kanske ska få tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige har skapat upprorsstämning på sociala medier.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sverigevänner kallar rasande till bojkott mot denna ondskans glassburk, som genom sin kollaboration med hatets främsta företrädare, Miljöpartiet, hotar ödelägga både välfärd och svensk kultur och ersätta det med tveksamheter som mänskliga rättigheter.

Denna bojkott klingar falskt.

Som om en sann Sverigevän någonsin ätit Ben & Jerrys? Dumheter. En riktig älskare av fosterlandet vet att börja sommarsäsongen enkelt, med en traditionstyngd Tip Top med gränsfrämjande puffat ris och chokladöverdrag. Därefter läska sin strupe med en Piggelin som alltid sätter svenska jobb först. Och, som den stora finalen: en rejäl skopa ur sverigevännens hela graal: Big Pack. Den randiga, ni vet. Med jordgubb, vanilj, päron.

Det är svenska smaker för svenska vänner. Långt från kulturmarxistiska avarter som marshmallow swirls, kolarippel och, gudbevars, postmodernismens fanbärare: cookie dough. Hälften kaka. Hälften deg. 100% vanvett.