Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bilden som artisten ska ha skickat till den tidigare flickvännen. Bild: Polisen

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Svenske stjärnan döms för olaga hot

I ett sms till sin exflickvän ska den populäre artisten ha skickat en bild på en person med pistol. På personens rygg står det Big Red Machine, vilket är en koppling till Hells Angels. Mannen döms nu för olaga hot.

Det var i början av januari som mannen ska ha skicka hotfulla sms till den tidigare flickvännen. Utöver bilden ska han även några dagar senare ha skickat ett meddelande med innehållet:

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Sov på saken o ändra dig imorgon annars tar jag i på riktigt och slutar inte." Han ska bland annat också ha skrivit: "Vad rimmar på Bell´s Rangers?" och "Det är alltid jobbigt när man inte känner sig trygg, värsta jag vet".

Kvinnan menar också att han i ett telefonsamtal ska ha sagt något i stil med att "hon skrivit under sin dödsdom."

LÄS MER: Svenske stjärnartisten åtalas för sms-hot

Mannen, som är en av Sveriges mer framgångsrika artister, förnekar brott. Enligt domen menar han bland annat att det första sms:et ska ha skickats till fel person.

Bilden på en person med pistol hävdar han nämligen ska ha skickats till honom som ett typexempel på vad som är olämpligt att publicera i sociala medier. Artisten ska ha menat att skicka den vidare till en annan kompis, men tryckt fel namn i kontaktlistan på telefonen. Han säger i förhör att han också i direkt anslutning förklarat att det var ett felskick.

Göteborgs tingsrätt anser dock att han har gjort sig skyldig till olaga hot och dömer honom till dagsböter, samt att betala skadestånd till kvinnan på 5 000 kronor, vilket GT var först med att berätta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.