Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Svensk rockstjärna drabbad av hjärtfel

"Omtumlande och overkligt". Markus Svensson, The Tarantula Waltz, har vårdats för akuta hjärtproblem.

Den 17 januari stod The Tarantula Waltz på Pusterviks scen i Göteborg. Kvällen efter spelade han i Lund och allt kändes normalt. Men det visade sig att Markus Svensson, som han egentligen heter, stod inför en ännu större utmaning.

Tanken var att The Tarantula Waltz skulle fortsätta med sin turné och spela på Slaktkyrkan i Stockholm, Katalin i Uppsala och Frimis salonger i Örebro. Men ödet ville annorlunda.

Några dagar efter spelningen i Göteborg gick Markus Svensson med kraftiga bröstsmärtor till sin vårdcentral hemma i Stockholm. Där körde läkaren ett EKG, såg att något var "radikalknas" och blev så orolig att Markus Svensson lades i en ambulans och kördes direkt till hjärtakuten på Södersjukhuset. Där konstaterades att den hyllade sångaren och låtskrivaren drabbats av akut hjärtmuskelinflammation.

"Det var overkligt. Såg barnens ansikten i ambulanstaket, hörde konstigt nog min egen låt HtH å kändes som att jag befann mig inuti den" skriver Markus Svensson själv på Facebook.

LÄS MER: Recension: The Tarantula Waltz "Kallocain"

När GP kontaktar Markus Svensson bekräftar han den märkliga upplevelsen av att drabbas av ett oväntat hjärtfel.

– Det var overkligt att plötsligt hamna i en sådan situation. Mycket av min senaste skiva handlar ju om rädslan för att dö ifrån sina barn, precis som min pappa dog ifrån mig.

Markus Svensson understryker hur tacksam han är över all hjälp han fick på sjukhuset, men konstaterar också med lakonisk humor att det nog inte blir några världsrekord i bänkpress eller personbästa i löpspåren de närmaste månaderna. Eller några konserter för den delen. Det är rast och vila som gäller de kommande åtta veckorna. De inbokade spelningarna är flyttade och senarelagda.

– Just nu ser jag otroligt mycket fram mot spelningen i Slaktkyrkan den 8 april. Vi kommer att ge allt och lite till!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.