Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Susanne Tellinger och Henrik Olsson nya programledare för P4 Plus

Digitala radiokanalen P4 Plus ändrar om – när kanalen blir fast lämnar programledarna Marika Rennerfelt, Anders Klintevall och Ewa Ohlsson plats för en ny duo: Susanne Tellinger och Henrik Olsson.
– Marika, Anders och Ewa har varit stöttepelarna under uppbyggnaden av P4 Plus och har gjort ett fantastiskt jobb, säger Henrik Olsson.

Från och med 3 oktober blir det nya röster som leder P4 Plus, den digitala radiokanalen som inriktar sig på att ”spela musik från förr”.

Den tidigare programledartrion bestående av Marika Rennerfelt, Anders Klintevall och Ewa Ohlsson lämnar nu över stafettpinnen till Susanne Tellinger, känd från Vaken i P3 och P4 och Henrik Olsson, tidigare programledare i P4 Stockholm.

– Marika, Anders och Ewa har varit stöttepelarna under uppbyggnaden av P4 Plus och har gjort ett fantastiskt jobb. Nu när kanalen är en fast kanal i Sveriges Radios utbud så är det dags att lämna över stafettpinnarna till en rad andra personer, säger Henrik Olsson i ett pressmeddelande.

Beslutet kommer i takt med att kanalen övergår till att bli fast digital, vilket innebär att den kommer att kunna lyssnas på över hela världen i appen Sveriges Radio Play, på SR:s hemsida, i smarta högtalare och via TuneIn i bilen eller telefonen.

– Vi får ibland mail och brev från svenskar som bor på andra sidan jordklotet som verkligen uppskattar möjligheten att lyssna på P4 Plus. Man kan säga att P4 Plus är framtiden med det bästa från förr., säger Henrik Olsson.

Stockholmsbaserade kommer det även gå att lyssna på P4 Plus i den lokala FM-kanalen P6, 89,6.

– I Stockholm fanns ovanligt nog en ledig tid i en befintlig FM-kanal och då passade vi på, säger Henrik Olsson.

På Västkusten får lyssnarna dock håla sig till den digitala lyssningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.