Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/5

Superstjärnan Burna Boy i Partille Arena

Afro-fusion stjärnan Burna Boy intog Partille Arena när hans världsturné stannade till i Sverige. Hans karriär har fått ett uppsving efter samarbeten med världsartister som Major Lazer. Fotbollsstjärnorna Tobias Sana och Alhassan Yusuf, IFK Göteborg, var på plats i vimlet för att ta del av artistens omtalade show.
– Han är klass, säger Tobias Sana.

Den nigerianska afro-fusion artisten Burna Boy har haft ett stort genomslag under året. Senaste albumet "African giant" kom ut i juli och han har haft flera samarbeten med världsartister som bland annat Major Lazer och Lily Allen.

African giant-turnén hade sin enda Sverige-spelning på Partille Arena och människor tog sig långväga för att få ta del av afro-fusion-vibbarna. Syskonen Anar och Andrew Osachi hade tagit sig till Partille från Köpenhamn.

– Vi älskar hans musik, den är annorlunda och han håller sig äkta, något som man måste respektera, säger Anar Osachi.

Svenska artisterna Cherrie och Dree Low var förband och stämningen före konserterna var på topp. Kön utanför ringlade sig längs med arenaväggen ända ner till grusparkeringen, långt efter insläpp. Publiken var förväntansfull innan förbanden skulle dra igång och många pratade om den glädje Burna Boys musik ger.

– Han är en stor artist i Nigeria och är fantastisk, jag älskar hans vibe och han håller sig till verkligheten, säger besökaren Darlington Obialor.

I vimlet fanns Blåvitts Tobias Sana.

– Han är klass. Det är klass, hans musik är klass.

Burna Boy

Namn: Damini Ebunoluwa Ogulu.

Född: 1991 i Nigeria.

Bakgrund: Släppte debutalbumet "L.I.F.E" 2013. Hans senaste album "African giant" släpptes i juli i år.

Övrigt: Burna Boy har vunnit pris för bästa internationella akt vid BET Awards 2019 och har tillkännagetts som Apple Musics up next artist. Hans musik tillhör den egenskapade genren afro-fusion, som (ungefär) är en blandning av hiphop, pop, afrobeat och afrojazz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.