Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Summerburst tillbaka för andra dagen

Efter regn kommer sol. Och partymusik. Summerburst är tillbaka för andra dagen. Och GP är på plats för att skildra det som händer på scenen och bland publiken.

Det började illa på lördagen med regnskurar som såg ut att hota hela festivalen. Men vädret lugnade ned sig och när Sean Money gick på lilla scenen kl 15 var kalaset igång igen. Efter honom följde danske dj:en och producenten Rasmus Hedegaard och därpå Ehrling från Stockholm.

På Summerbursts stora scen inne på Ullevi kliver bland annat Rebecca & Fiona på kl 19 och Dmitri Vegas & Like Mike kl 21.15, innan hyllade Alesso knyter ihop säcken med en spelning som drar igång 22.45.

På fredagen hade temperaturen i Göteborg rasat till mer normala tjugo grader när festivalveckan växlade över från indierockens Gården till dansmusikens Summerburst, som återigen flyttat in på Ullevi. Som väntat och som vanligt började det lite stillsamt och avvaktande.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Långsamt flyttade festen från stadens balkonger, parker och uteserveringar och in på Ullevis plastmatta. Influencern och nybakade artisten Caroline Roxy hade den tuffa uppgiften att vara en av de första akterna ut på stora scenen och fick därmed nöja sig med minsta möjliga publik.

Alla väntade på Tiësto

Senare på kvällen väntade betydligt större namn som svenske Salvatore Ganacci, som egentligen heter Emir Kobilić, och vars karriär pekar uppåt. Fredagskvällen skulle avslutas med holländska superstjärnan Tiësto.

– Det är för Tiësto vi är här, men mest är det ju för festen och för kompisarna. Sommaren börjar med Summerburst, så är det bara, säger Jenny från Lindome som sent på eftermiddagen passerade Ullevi tillsammans med sina kompisar.

Planen var en sväng förbi Avenyn innan det var dags att ge sig in på arenan.

– Alesso är ju först på lördagen, det kommer att bli sjukt bra. Sedan får man hoppas att det blir någon juste hyllning till Avicii även i år, menar William Johansson från Göteborg som är på Summerburst för tredje gången.

Tim "Avicii" Bergling hedrades redan förra året med en tyst minut på Ullevi, men med tanke på att hans postuma album "Tim" släpptes på torsdagen var det inte så konstigt att många hade svensken i tankarna även det här året.

Summerburst har arrangerats i Göteborg sedan 2012, redan året därpå flyttades festen från Valhalla till Ullevi.

Utökat säkerhetsarbete kring Ullevi

På senare år har säkerhetsarbetet kring festivalen förstärkts. GP har berättar om hur polisen jobbar för att få bort drogerna från festivalen, medan Sveriges Radio rapporterat om hur man hanterar olika hotbilder.

"Vi har pratat om utrymningar, vi har tittat på ledningsplatser och uppsamlingsplatser. Vi tittar också på en strategi, vem gör vad för att flertalet ska känna sig trygga om det händer något eller när det händer", sade insatschef Leif Wetterskog till P4 Göteborg.

Fakta: Summerburst

Summerburst kommer i två upplagor. Festivalen i Göteborg pågår mellan den 7 och 8 juni, medan stockholmarna får vänta till den 30 och 31 augusti.

På Summerburst Göteborg uppträder bland andra Tiesto, Alesso, Salvatore Ganacci, Dimitri Vegas & Like Mike, Rebecca & Fiona, Dimitri Vangelis & Wyman, W&W, Will Sparks och Alison Wonderland.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.