Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det populära SVT-programmet ”Arvinge okänd” med Kattis Ahlström och Niklas Källner kommer inte tillbaka nästa år. Framtiden för tittarsuccén från Göteborg är i dagsläget högst oklar. Bild: Stina Stjernkvist /SVT
Det populära SVT-programmet ”Arvinge okänd” med Kattis Ahlström och Niklas Källner kommer inte tillbaka nästa år. Framtiden för tittarsuccén från Göteborg är i dagsläget högst oklar. Bild: Stina Stjernkvist /SVT

Succéprogrammet från SVT Göteborg tar paus

”Arvinge okänd” slutar sändas. Trots att succéprogrammet från Göteborg lockar miljonpublik.
– Vi hoppas att programmet kommer tillbaka men kan inte lova något, säger Christina Hill på SVT i Göteborg.

I början av mars slog SVT på stora trumman för sin fjärde säsong av ”Arvinge okänd”, det uppskattade programmet där Kattis Ahlström och Niklas Källner letar upp okända arvingar och för familjer samman.

LÄS MER: Skavlan lägger ner sin talkshow

”Det känns fantastiskt att vi ännu en gång kan berätta om en rad starka levnadsöden. De vi hittar är så otroligt tacksamma, inte bara för pengarna utan för att de ofta gått och burit på frågor som äntligen kan få svar”, sade programledare Kattis Ahlström inför programmets fjärde säsong.

Drygt en månad senare kommer nu beskedet att ”Arvinge okänd” – en programidé som fötts i Göteborgs och sålts vidare till ett par andra länder – kommer att lyftas ur tablån och ta en paus. Oklart för hur länge.

SVT nöjda med sitt program

– Jag hoppas att programmet återvänder till SVT men det är för tidigt att säga. Vi kan inte lova något, säger Christina Hill, programchef för fakta och underhållning på SVT Göteborg.

Med runt 1,2 miljoner tv-tittare har ”Arvinge okänd” under flera år blivit en formidabel publiksuccé och Christina Hill understryker att SVT är mycket nöjda med sitt format, med sina programledare och framförallt med den uppskattning som programmet har fått av publiken. Problemet ligger någon helt annanstans.

Ett ”arbetsintensivt program” att göra

– ”Arvinge okänd” är ett svårt och enormt arbetsintensivt program för oss att göra. Det kräver mycket jobb av redaktionen och att vi nu gör en paus efter fyra år handlar helt enkelt om personalvård. Det var inte möjligt att bara rulla vidare med en femte säsong, säger Christina Hill.

LÄS MER: Efter misstanke om sexbrott – ”Paradise hotel” stoppas

– Vi behöver helt enkelt omgruppera, vila och sedan researcha fram nya case. Det är absolut inget man gör i en handvändning.

Christina Hill hoppas att programmet kan återvända 2023, men det är inte på något sätt hugget i sten.

– Det är vår ambition att fortsätta med ”Arvinge okänd”, det är så många tittare som har fastnat för programmet och det har nominerats till flera olika priser. Men efter fyra intensiva säsonger är det också skönt med en paus.

LÄS MER: Gripande dokumentär om Alf Robertson

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.