Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Styrsö Festival söker Göteborgsartister till ny scen

Förra årets nykomling bland Göteborgs festivaler kommer igen i sommar. Nu lite större och med en särskild scen för lokala artister.

Den 5 och 6 juli är det dags Styrsö Festival, som för andra året i rad lockar med musik och mat vid hamnen Styrsö Bratten.

Inga artister är släppta ännu, men det går att köpa så kallade "early bird"-biljetter till nedsatt pris för den som vill, säger arrangören Isabelle Carlund.

– Tanken är att vi ska bli större och drömmen är att inom några år få med hela skärgården. Redan nu ser vi över om man kan göra något på Donsö, kanske en efterfest eller något liknande, säger hon.

LÄS MER: Lovande start på Styrsö festival

Vad lärde ni er av förra året?

– Det var verkligen en utmaning att sätta ihop en hel festival på så kort tid. Men vi fick otroligt mycket energi och tänkte att nu är det svåraste gjort, nu gäller det bara att finslipa och satsa igen.

Gick runt precis

Då kom ungefär 900 besökare. Isabelle och Michael Carlund, som driver ett kafé i hamnen, sålde mat och dryck vilket gjorde att festivalen gick ihop precis.

– Vi gick inte plus, men vi gick inte heller back. Vi har ett stort engagemang från festivalteamet och har fått mycket hjälp från andra aktörer och för att lyckats med detta.

LÄS MER: Ny tvådagars musikfestival på Styrsö

Den största förändringen i år är att man lägger till en scen för lokala band.

– Vi fick så många mejl från lokala band som ville vara med förra året. Så nu söker vi band till den nya scenen, alla intresserade kan mejla oss på [email protected]

Hur stora vill ni bli?

– Vi vill bli dubbelt så stora. Området kan ta 1 800 i publiken.

Förra året lutade musikvalet åt indiepophållet. Kan vi förvänta oss samma anslag i år?

– Vi försöker gå åt lite bredare musik för att inte locka bara en typ av gäster utan fånga flera. Vi hade Cherrie förra året, nu är målet att få hit fler hiphopakter.

Hur väderkänsliga är ni?

– Det kommer inte regna i år heller, haha. Nej, men förra året köpte vi in regnponchos, de finns kvar. I så fall löser vi det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.