I Stray spelar man som en namnlös katt i en värld utan människor. Foto: igdb
I Stray spelar man som en namnlös katt i en värld utan människor. Foto: igdb

Stray – spelet som gillas av både människor och katter

I veckor har Stray toppat listan över mest efterlängtade spel på spelplattformen Steam. Igår släpptes det och över 60 000 nedladdningar har redan gjorts.

ANNONS

I en framtidsstad där människor inte längre finns kvar vandrar en ensam liten hemlös katt fram. Världen är numera befolkad av robotar och det är inte helt lätt att vara katt under omständigheterna. Det är du som är katten – och du ska försöka hitta hem till din familj.

Redan när spelet annonserades förra året drog det uppmärksamhet till sig och spelare runt om i världen har tålmodigt väntat på att äntligen ge sig in Strays dystopiska, futuristiska värld.

Kommunikationen mellan katt och robot är inte helt enkel och kan se ut så här: “\\kk.erjlmmmmmmmmmmm” Foto: igdb
Kommunikationen mellan katt och robot är inte helt enkel och kan se ut så här: “\\kk.erjlmmmmmmmmmmm” Foto: igdb

Bakom spelet står franska indie-studion Bluetwelve och det här är deras debutspel. Inspirationen till katten i spelet kommer från en av skaparnas egen katt, Murtaugh, som hittades promenerande ensam på en av Frankrikes gator. Murtaugh fick följa med hem och blev sedan förlagan till katten i Stray.

ANNONS

Uppskattat spel - även bland verkliga katter

Inte långt efter att spelet kom ut igår började det dyka upp bilder och filmklipp på Twitter, med riktiga katter som på något sätt försökte interagera med spelet, skriver Kotaku.

Tidigare dök ett twitterkonto med namnet ”catswatchingstray” upp där användaren samlat flera små klipp och bilder på katter som alla på något sätt engagerar sig i spelet.

Spelet finns tillgängligt för PC och Playstation.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS