Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det är som en dröm i en dröm i en dröm. Man måste nog komma och uppleva det för att förstå" säger Tobias Hietala, skapare bakom sommarklubben Stranger nights. Bild: Rad Brad, Allen Ianev

"Stranger things" blir klubb

80-talets framtidsvisioner, som aldrig blev av, flyttar in på Tredje Långgatan. Med en blinkning till populära serien "Stranger things" startar arrangören Dödselectro klubb på Tredje Långgatan.

Efter att Tobias Hietala, mer känd som Dödselectro, haft klubbandet på paus under en tid, återvänder han nu med "Stranger nights" – en klubb med tidsmarkörer från 80-talets populärkultur. Han pratar om en musikgenre kring denna mystik, som exploderar nu.

– Man kan beskriva den som ett soundtrack av en framtidsvision från 80-talet som aldrig blev sann. Om man har sett "Back to the future"-filmerna vet man hur bilar flyger och hur arkitekturen ser ut, säger Tobias Hietala.

LÄS MER: Recension: Ellen Allien - Brewhouse

"Stranger things" tredje säsong hade premiär den 4 juli. Serien utspelar sig under sommaren 1985, samma år som Tobias Hietala föddes. Han har därför missat en del av den populärkultur som han tycker så mycket om. I serier som "Twin Peaks" och just "Stranger things", finns en viss mystik som tilltalar många, vet han.

– Nu är 80-talets generation i medelåldern och de börjar ta sig in i populärkulturen mer och mer. Synthmusiken är också på uppgång och även inom grafiken ser vi en trend med färg och neon. Det är dags att det kommer tillbaka.

Två våningar kommer att fyllas med tv-spel, arkadmaskin, dansgolv och uteservering. Musiken blir en blandning av new disco, pop, synth, electro och rock. Besökaren kan förvänta sig en explosion av allt det som tillhör den mystiska värld som "Stranger things" utspelar sig i.

– Det är som en dröm i en dröm i en dröm. Man måste nog komma och uppleva det för att förstå, säger Tobias Hietala.

Vad?

Klubb med pitchen "summers will never be the same again".

När och var?

På Contrast Public House på Tredje Långgatan, sex lördagar i juli med start 6 juli.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.