Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stora teatern stänger ner all publik verksamhet. Bild: Ciprian Gorga
Stora teatern stänger ner all publik verksamhet. Bild: Ciprian Gorga

Stora teatern stänger ner all verksamhet

Stora teatern stänger nu ner alla publik verksamhet och vårens föreställningar flyttas till hösten eller ställs in. Beslutet togs på måndagen av kulturnämnden i Göteborgs stad.

Beslutet är en konsekvens av regeringens förbud mot offentliga sammankomster med fler än 50 personer, och som trädde i kraft på söndagen.

Därför har kulturnämnden i Göteborgs stad tagit beslutet att stänga Stora teatern för all publik verksamhet. Vårens föreställningar flyttas antingen till hösten, eller ställs in.

Bland de evenemang som berörs är tisdagens arrangemang "Konst som motstånd" med Athena Farrokzhad och konserterna med Tommy Körberg och Bohuslän big band 6-7 april.

Stora teatern uppger i ett pressmeddelande att de som köpt biljetter till berörda evenemang kommer bli kontaktade med information gällande byten och återköp.

De nya restriktionerna påverkar även Konstmuseet, Röhsska och Stadsmuseet, som nu ställer in all publik programverksamhet till åtminstone 31 maj. Museerna håller dock fortsatt öppet, men begränsar antalet personer i de publika ytorna till 50 personer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.