Stor läcka från kommande GTA-spelet

En enorm samling filmer från det kommande Grand Theft Auto-spelet har läckt ut på nätet. Läckan från det populära spelet kommer sannolikt från en hackerattack, skriver amerikanska tekniktidningen The Verge.

ANNONS
|

En användare i ett dataspels-forum har postat en fil med 90 videofilmer från Grand Theft Auto VI (GTA VI) som tros vara klart för lansering tidigast om två år. Även källkod till spelet ska ha läckt ut vilket kan försvåra den fortsatta utvecklingen. Det är inte klart varifrån filmerna kommer men enligt The Verge finns misstankar om att spelutvecklaren Rockstar Games utsatts för en hackerattack.

GTA är en prisbelönt actionspelserie om det moderna gangsterlivet, där vapen, pengar, fordon och jobb spelar en stor roll. Det senaste spelet i serien GTA V kom 2013 och blev då en kommersiell världssuccé.

ANNONS

Verifierat materialet

Filmerna som nu cirkulerar på Youtube, Twitter och många spelforum visar tidiga och oavslutade tester av spelet. De bekräftar mycket av det som tidigare blivit känt om den kommande releasen. Bland annat att spelet utspelar sig i en fiktiv stad som liknar Miami.

Det är inte klarlagt hur gammalt det läckta materialet är. Men med tanke på utformningen kan materialet inte vara mer än två år gammalt, enligt The Verge.

Bloomberg reportern Jason Schreier skriver på Twitter att han har verifierat att läckan kommer från GTA VI. Han skriver också att ”det här är en av de största läckorna i tv-spels-historien och en mardröm för Rockstar Games.”

Rockstar Games har i skrivande stund inte kommenterat läckan.

LÄS MER:Uppgifter: Nästa "GTA" får kvinna i huvudroll

LÄS MER:Rockstar bekräftar nästa "GTA"

LÄS MER:Dr Dre släpper musik via GTA

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS