Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Stina Wollter: "Jag svarade kuk med kuk"

Stina Wollters instagramkonto stängdes ner - för att hon skickade skärmdumpar på penisar: "Jag svarade kuk med kuk, om man säger så", säger hon till SVT Nyheter. Och under onsdagseftermiddagen fick hon kontot tillbaka.

Stina Wollter stängdes av från Instagram - och gick till motattack mot näthataren genom att skicka tillbaka flera skärmdumpar på näthatarens "dick pics", skriver SVT Nyheter.

Det var tidigare i veckan som Stina Wollter, konstnär och programledare på Sveriges Radio, upptäckte att hennes Instagramkonto var stängt, som GP skrev om på måndagskvällen. Anledningen till detta var att hon hade brutit mot Instagrams regler.

Flera näthatare har skickat bilder på sina penisar till henne och därför valde hon att skärmdumpa bilderna och skicka tillbaka till en av personerna som skickat bilder.

Stina Wollter själv har ett populärt konto på Instagram där hon postar videor på sig själv där hon bland annat protesterar mot ett skevt kroppsideal i samhället.

- Jag tänker på alla timmar, mitt engagemang... En stor skärva av mig ligger där ute. Det blir en orättvis attack mot nåt som känns ärligt och sant, säger Stina Wollter om sin reaktion på nedstängningen.

LÄS MER: Wollters Instagramkonto nedstängt

Näthatare kan ligga bakom

Wollter misstänker att en näthatare ligger bakom stängningen av kontot. Hon har mottagit flera "dick pics" från män som ogillar hennes konto.

Wollters konto är bland annat känt för sina dansfilmer som är ett uttryck för hennes kroppsaktivism, som är en protest mot rådande ideal för hur kvinnor ska se ut och bete sig.

- Jag har varit ganska hård mot dem som har skickat kränkande meddelanden. Jag bombarderade en man tillbaks med 25 skärmdumpar på hans egen penis och några andra blottares penisar. Jag svarade kuk med kuk, om man säger så. Och det står jag för, säger hon till sajten.

LÄS MER: Får "dick pics" varje vecka: "Har kontaktat deras anhöriga"

"Jag kommer inte ge mig"

Mannen i fråga blev mycket upprörd och hotade med att anmäla henne.

Efter stängningen av kontot har upprörda följare skapat hashtagen "openstinasaccount." 

– De måste öppna mitt konto, jag kommer inte ge mig. De måste fixa det det här, annars blir jag rasande. Det var som ett stort konstverk för mig, säger Stina Wollter med gråten i halsen.

Vrålade "Seger"

Under onsdagseftermiddagen fick Stina Wollter instagramkontot tillbaka. I ett inlägg vrålade hon "Seger".

LÄS MER: Stina Wollter: "Seger"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.