Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Stegö Chilò börjar <br>i pr-branschen

Cecilia Stegö Chilò har fått nytt jobb på pr-byrån Springtime. De erfarenheter hon har med sig som kulturminister under tio dagar betyder ganska lite, menar hon.
Varför går alla ex-politiker till pr-byråer nuförtiden?
- Så är det ju inte. Ett par personer har fått mycket uppmärksamhet kring detta, inte minst för att förra statsministern Göran Persson gjorde det. Men det vanliga är nog att man stannar i den offentliga sektorn och med rätta eller orätt blir utnämnd till diverse statliga jobb.
Vilka meriter för ditt nya jobb innebär dina tio dagar som kulturminister?
- Då utgår du just ifrån att jag är den före detta politikern som går till pr-branschen. Det stämmer inte, som jag ser det. Få som rekryteras är politiker, men många kommer från journalistiken och näringslivet. Jag var aktiv på den politiska nivån i tio dagar. Men jag har också jobbat femton år med journalistik, har varit vd och suttit i fem bolagsstyrelser.
Men ändock har du erfarenheterna från regeringen, vad i den nya rollen tar du med dig därifrån?
- Ganska lite. För det jag har gjort tidigare är mycket viktigare. Men det finns två sidor från de tio dagarna. Det ena är att jag fick en kort men intensiv period i regeringskansliet och hann se en hel del. Det andra är erfarenheten av att vara i mediernas omedelbara intresse och uppleva hur den logiken fungerar.
Vad ska du göra?
- Jag ska vara seniorkonsult. Vilka kunder och vilka uppgifter jag kommer att arbeta med är svårt att säga nu. Men jag tror att jag kommer att jobba med rådgivning, vara ett stöd och analytiker åt företag och organisationer som står mitt i förändringsprocesser.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.