Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Statement-festivalens grundare Emma Knyckare på plats på Bananpiren 2019.  Bild: Frida Winter/TT
Statement-festivalens grundare Emma Knyckare på plats på Bananpiren 2019. Bild: Frida Winter/TT

Statement-festivalen tillbaka på Bananpiren

Det blir ett andra år för festivalen för kvinnor, icke-binära och transpersoner. Statement tar plats på Bananpiren den 4 och 5 september.

Inga artister är ännu bokade, men datumen är satta. Första helgen i september nästa år blir det Statement-festival i Göteborg.

– Att Statement skulle ha noll anmälda brott hade vi räknat med. Däremot hände något under festivalen som vi inte hade tänkt på i förväg – det var stämningen som uppstår när tusentals människor som annars inte är normen fick vara det, i ett så stort sammanhang, kanske för första gången, säger grundaren Emma Knyckare i pressmeddelande.

Därför vill Knyckare vara med igen

Komikern och debattören Knyckare finns med i arrangörsgruppen även den här gången.

– Den obeskrivbara, magiska och mäktiga stämningen vill jag att alla kvinnor, icke-binära och transpersoner ska få uppleva någon gång i sitt liv. Det är den största anledningen till att jag vill vara med och göra festivalen igen, säger Emma Knyckare.

Matilda Häger tar dock ansvaret som projektledare för festivalen 2020.

– Statement är en fest och ett andningshål med fantastisk musik och konst, samtidigt som det är en manifestation och kamp för lika rättigheter, trygghet och nolltolerans mot sexuella övergrepp. Vi vill inte vara unika i att erbjuda en skyddad zon, utan vill att alla festivaler ska vara fria från brott och sexuella övergrepp. Det vi gör är att gå i bräschen, skapa opinion och påverka andra musikfestivaler, säger Matilda Häger.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.