Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Björn Jakobson Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Björn Jakobson Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Spretigt men intressant med Jakobson

"Jag hade gärna hört ännu mer om entreprenören som fått Hollywoodstjärnor att välja svensk bärsele, men uppskattar samtidigt ödmjukheten", skriver Maria Näslund.

Det är inte alla som vet vem Björn Jakobson, 83, är men vi är många som har satt våra barn i en Babybjörn. Trots det väljer grundaren av succéföretaget att vänta i över 40 minuter innan han faktiskt presenterar sig själv i sitt sommarprogram. Det fungerar ändå; han berättar om sin barndom, om sina föräldrar, om vad som formade honom som ung. Dyslexin gjorde att han fick visa framfötterna på andra sätt än att vara bra i skolan – och det gick ju alldeles galant.

Programmet spretar en aning där anekdoter om Taube den yngre och den äldre blandas med familjehistorier och tankar kring nu och då. Men när Jakobson kommer till historien om hur han startade företaget och sålde in sin produkt till NK med hjälp av sin mamma blir det både intressant och underhållande. Jag hade gärna hört ännu mer om entreprenören som fått Hollywoodstjärnor att välja svensk bärsele, men uppskattar samtidigt ödmjukheten. Och när han på slutet använder sin tid till att uppmärksamma hörselnedsättning gör han många människor en stor tjänst.

Sommarpratare 7/8: Anna Hedenmo, journalist

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.