Spotify stänger ner i Ryssland

Musikjätten stänger ner sin tjänst i Ryssland. ”Efter att noggrant ha övervägt våra alternativ utifrån de nuvarande omständigheterna har vi landat i det svåra beslutet att helt avbryta vår tjänst i Ryssland” skriver en talesperson för streamingtjänsten.

ANNONS
|

Den stora svenska streamingtjänsten väljer nu att stänga ner sin tjänst i Ryssland, vilket Expressen var först med att berätta. Spotify har tidigare valt att stänga ner sitt kontor i Ryssland under obestämd tid och begränsat innehåll från ryska statliga medier.

Företaget har ändå velat ha sin tjänst kvar i landet för att kunna erbjuda information till den ryska befolkningen. I ett uttalande skriver Spotify nu att man avbryter tjänsten i Ryssland:

“Spotify har ansett att det är viktigt att försöka hålla vår tjänst tillgänglig i Ryssland för att därigenom kunna tillhandahålla pålitliga och oberoende nyhets- och informationskällor i regionen. Den nyligen antagna lagstiftningen sätter dessvärre ytterligare begränsningar på tillgången till information, eliminerar yttrandefriheten och kriminaliserar vissa typer av nyheter. Detta riskerar säkerheten för våra medarbetare och eventuellt även våra lyssnare. Efter att noggrant ha övervägt våra alternativ utifrån de nuvarande omständigheterna har vi landat i det svåra beslutet att helt avbryta vår tjänst i Ryssland.” skriver en talesperson på Spotify i ett mejl till GP.

ANNONS

Spotify meddelar också att man måste vidta en del operationella steg för att stänga ner men att tjänsten bör vara stängd från den ryska marknaden i början av april.

LÄS MER:Pinsamt av Spotify att inte ta fajten mot Putin

LÄS MER:Spotify stänger sitt kontor i Ryssland på obestämd tid

LÄS MER:Musikerförbundet: ”Helt verklighetsfrånvänt av Spotify”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS