Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rune Andersson. Foto: Pressbild.

Sommar i P1: Rune Andersson

Rune Andersson är en företagsledare av den gamla stammen. Det märks. GP:s Jan Andersson håller på att somna.

När Rune Andersson var fyra år kunde han "läsa rent". När han som sjuåring började skolan tvingades han varje dag att gå åtta kilometer för att lägga grunden till en utbildning som senare skulle ta honom till Chalmers och vidare till industrikoncernen Trelleborgs ledningsgupp, som Andersson styrde i 20 år. 

För mig har Rune Andersson alltid varit en av de där företagsledarna och affärsmännen som fladdrade förbi i tv-flimret på 80-talet. Tillsammans med Erik Penser, Percy Barnevik, Anders Wall och Hans Werthén var Rune Andersson ett välbekant men ändå anonymt ansikte. Så är det fortfarande. 

Det vi har lärt oss om Rune Andersson efter hans sommarprogram är i princip att han ogillar statlig byråkrati, vänsterpolitiker och allmänt flum, men att han älskar egenföretagande och är tacksam för att hans hustru "supportat" honom i 50 år.

I övrigt är programmet mest en sövande uppräkning av Anderssons många chefsbefattningar på olika storföretag, där han regelmässigt tycks ha vänt förlust till vinst, parat med musikaliska avbrott av Janne Schaffer, Alf Hambe och Fred Åkerström. Zzzzzzz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.