Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sommar i P1: Per Andersson

Per Andersson plockar ämnen ur sin tombola men så värst personlig blir han aldrig.

Med hjälp av en stor mängd anekdoter som han skrivit ned och snurrar fram ur en tombola väljer komikern och skådespelaren Per Andersson att presentera sitt liv.

Han inleder med att berätta om sin första teatergrupp hemma i Balltorp, Humoristerna, och alla de karaktärer som växte fram där i tvättstugan. Han fortsatte till Mölndals lokalrevy, tittade sönder allt med Gösta Ekman, hällde i sig Povel Ramel, avgudade Monty Python och lärde sig varenda replik i Galenskaparnas humorklassiker Macken. Just de influenser man antar att Per Andersson har när man ser honom i tv, och tråkigare förebilder kan man ha.

Han berättar också om sin korta karriär som lovande pingisspelare, Picasso-ollare och om sin förkärlek för pinsamma tystnader. Men frånsett när Per Andersson låtsas att barnen kapar Spotify och drar igång Saxofuckingfon mitt i Queens Bicycle race och Nyan Cat i Sommarsignaturen blir hans program inte särskilt roligt. Eller öppenhjärtigt.

Det vore intressant att ha fått reda på lite mer om personen Per Andersson, hur han mår och vad som egentligen driver honom. Men icke.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.