Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Sommar i P1: Miriam Bryant

– I källaren i mitt gamla barndomshem hittade jag en låda. I Sommar ska jag berätta om vad som låg där i.

Sångerskan och låtskrivaren Miriam Bryant debuterar som sommarpratare och väljer att öppenhjärtigt berätta om sin barndom. Hon beskriver sina föräldrars skilsmässa, pappans alkoholproblem och huset som brann ner - allt ur en liten flickas perspektiv. En flicka som längtar efter något annat, en bättre värld och en bättre tillvaro.

I dagboken som den 12-åriga Miriam skrivit finns ett brev till Håkan Hellström. Ett brev som aldrig skickades men som hon tar tillfället i akt att läsa upp nu istället. “Håkan har funnits med mig genom allt” säger hon. Och visst är det så. 90-talisterna har haft Håkan med sig genom allt. Genom skolkorridorerna, första kärleken och tonårslivets med- och motgångar. Igenkänningsfaktorn är hög.

Att gå från det, till att få stå med sin stora idol på Ullevis scen och sjunga tillsammans är stort och det går rysningar längs ryggraden när hon beskriver sina känslor kring deras möte på den stora scenen inför den stora publiken.

Flickan som inte har haft den lättaste barndomen och kvinnan som känt sig ensam i relationer och lider av sin egen obeslutsamhet och brist på självförtroende. Hon uppfyllde sin dröm. Hon dominerar topplistorna, streamas mest och har flest sålda album i Sverige.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.