Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sommar i P1: Lars Ulrich

Det är trivsamt att höra en lugn och faktiskt ödmjuk Ulrich berätta, skriver Bella Stenberg om Metallicatrummisens Sommardebut.

Skivan är typ klar! Alldeles nyss! Det är det första Metallicas trummis Lars Ulrich avslöjar i sitt Sommar, inspelat i bandets högkvarter i Kalifornien. 

Dansken är ett otraditionellt värdval, men gör ett traditionellt program. Börjar med uppväxten: trygg och fin, med mycket tennis och jazz. Fortsätter med musiken. Familjen flyttade till USA för att han skulle bli tennisproffs. Istället startade han Metallica när han var 17 år. Resten är musikhistoria

Energin och samhörigheten var det som drog honom till hårdrock. Det är fint att höra om påverkan och musikupplevelser. I spellistan samsas danska Gasolin med anglosaxiska rockmän och en hyllning till U2 (Sunday bloody Sunday träffar rätt en ödesdag som denna). 

För ett Metallicafan blir det inte mycket nytt. Men det är trivsamt att höra en lugn och faktiskt ödmjuk Ulrich berätta, och lyssningsvärt för alla. När han pratar om kreativitet och succé, som han förknippar med frihet och autonomi, blir det som mest intressant. 

Hans talande avslut sker via Rage Against The Machine: Fuck you, I won’t do what you tell me!

Sommarvärd 25/6: David Lagercrantz

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.