Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dream Orchestra, Drömorkestern, skapad av El Sistemas konstnärlige ledare Ron Davis Alvarez. (Arkivbild) Bild: Nicklas Elmrin
Dream Orchestra, Drömorkestern, skapad av El Sistemas konstnärlige ledare Ron Davis Alvarez. (Arkivbild) Bild: Nicklas Elmrin

Snart kan Solorkestern spela med Drömorkestern

Solorkestern är namnet på El Sistemas nya orkester för barn med särskilda behov. Undervisningen är ett samarbete med Partille kulturskola och Högskolan för scen och musik i Göteborg.

En eftermiddag i vecka ska de medverkande barnen träffas på Artisten för att lära sig spela stråkinstrument. Undervisningen är gratis och inga förkunskaper krävs.

Huvudlärare är Christel Weiner, Partille kulturskola och assisterande ledare är ungdomar inom Dream Orchestra – Drömorkestern – i Göteborg. En orkester skapad av El Sistemas konstnärlige ledare Ron Davis Alvarez.

LÄS MER: El Sistema firar sin dag

I december är planen att Solorkestern ska ge en konsert tillsammans med Drömorkestern.

– Det känns fantastiskt roligt att med detta samarbete kunna starta en helt ny orkester som i El Sistema-anda kan erbjuda ytterligare en grupp barn möjligheter att upptäcka musiken, säger Eric Sjöström, styrelseordförande för Stiftelsen El Sistema i ett pressmeddelande.

Tanken med Solorkestern är att den, liksom Drömorkestern ska kunna stå modell för andra och inspirera till liknande projekt. Undervisningen beräknas starta 1 oktober.

Solorkestern är ett pilotprojekt finansierat av föreningen Solstickan i Göteborg.

LÄS MER: Nye ordföranden vill sprida El Sistema till fler

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.