Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skövde kommun<br>sparkar museichef

Skövde kommun varslar Lena Holmstrand-Krüger, chef för Konstmuseet i Skövde, om uppsägning. Orsaken uppges vara att hennes chefs- och ledarskap inte fungerar i kommunens organisation.
Personalchef Bo Räftegård säger att det under lång tid pågått samtal mellan kulturchef Gunilla Ceder och Lena Holmstrand-Krüger för att få en förändring tillstånd. När detta inte lyckades meddelades konstmuseichefen i måndags att hon var avstängd från sin tjänst under 30 dagar och på onsdagen kom beslutet att hon varslas om uppsägning.
- Jag vet att jag har gjort ett bra jobb när det gäller Konsthallen och Konstmuseet i Skövde och gjort dem tydliga regionalt och nationellt. Mer vill jag inte säga, säger Lena Holmstrand-Krüger.
Bo Räftegård gör klart att det är kommunens önskan att avsluta konstmuseichefens anställning, även om han menar att det inte är ett självändamål att till varje pris genomföra en uppsägning.
Kan det bli fråga om att köpa ut konstmuseichefen?
- Det är en möjlig väg, men inget som jag vill gå in på nu, säger Bo Räftegård som väntar att Holmstrand-Krügers fackrepresentant kommer att begära överläggningar med kommunen.
Tills formellt beslut om uppsägning är fattat är Lena Holmstrand-Krüger fortsatt avstängd från sin tjänst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.