Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Betty White föddes 1922 och har skådespelat en stor del av sitt liv. Bild: Evan Agostini
Betty White föddes 1922 och har skådespelat en stor del av sitt liv. Bild: Evan Agostini

Skådespelerskan Betty White är död – blev 99 år

Om 18 dagar skulle hon ha fyllt 100 år. Skådespelerskan Betty White, 99, har nu gått bort, bekräftar hennes agent för tidningen People.

"Även om Betty skulle fylla 100 så trodde jag att hon skulle leva för alltid”, skriver Betty Whites agent och nära vän Jeff Witjas till amerikanska tidningen People.

Han skriver vidare:

”Jag kommer att sakna henne något fruktansvärt och det kommer även världens alla djur som hon älskade så mycket. Jag tror inte att Betty någonsin fruktade att gå bort eftersom hon alltid ville återförenas med sin älskade make Allen Ludden. Hon tänkte att hon skulle få vara med honom igen.”

Betty Marion White föddes den 17 januari 1922 i Oak Park i Illinois, USA, men växte upp i Los Angeles i Kalifornien. Hon var gift med skådespelaren och tv-profilen Allen Ludden från 1963 fram till hans död 1981.

För sina insatser som skådespelare har Betty White bland annat belönats med en Emmy, ett pris som ses som tv-världens motsvarighet till biofilmernas Oscar.

För den breda tv-publiken är Betty White bland annat känd för att ha spelat Rose i i den populära serien Pantertanter.

Den 17 januari skulle Betty White ha fyllt 100 år. På hennes födelsedag var det planerat att 900 biografer i USA skulle visa filmen ”Betty White: 100 dagar ung – ett födelsedagsfirande”, skriver Variety.

– Vem älskar inte en fest?!? Den här kommer att bli toppen, sa Betty White själv i ett uttalande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.