Skådespelaren Q’orianka Kilcher.
Skådespelaren Q’orianka Kilcher. Bild: Jordan Strauss

Skådespelaren Q’orianka Kilcher åtalad

Q’orianka Kilcher, känd från TV-serien Yellowstone åtalas för försäkringsbedrägeri efter att ha fått bidrag för funktionsnedsättning trots att hon arbetade. Det rapporterar Independent.

ANNONS
|

Skådespelaren anklagas för att ha brutit mot lagen när hon mottog 90 000 dollar i bidrag.

Kilchers advokat säger att hon skadade axeln och nacken under en bilfärd under inspelningen av filmen Dora and the Lost City of Gold. På grund av skadorna sa Kilcher till läkare att hon var för skadad för att kunna arbeta.

Men när utredare från California Department of Insurance granskade hennes löneutbetalningar kunde man konstatera att hon arbetat med inspelningen av Yellowstone mellan juli och oktober 2019, fem dagar innan hon sökte vård.

Läkaren har sedan sagt till utredarna att han inte skulle ha godkänt utbetalningarna om han kände till att hon arbetat under den tiden.

ANNONS

Q’orianka Kilcher nekar till anklagelserna, meddelar hennes advokat.

LÄS MER:"Sopranos"-skådespelare död

LÄS MER:Alexander Skarsgård nominerad till en Emmy

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS