Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Skådespelaren från "Vänner" död i prostatacancer

James Michael Tyler, även känd för sin roll som Gunther i serien ”Vänner”, somnade in på söndagsmorgonen. Han har sedan tre år tillbaka kämpat mot prostatacancer, rapporterar amerikanska medier.

Det var på söndagsmorgonen som James Michael Tyler, känd för sin roll som Gunther i serien ”Vänner”, somnade in stilla i sitt hem i Los Angeles. Han hade sedan en tid tillbaka kämpat mot prostatacancer.

”Världen kände honom som Gunther, från hitserien ”Vänner”, men Michaels nära och kära kände honom som skådespelare, musiker, förespråkare för cancermedvetenhet och kärleksfull make”, berättade hans familj och tillade:

”Michael älskade levande musik, hejade på sina Clemson Tigers och hamnade ofta i roliga och oplanerade äventyr. Om du träffade honom fick du en vän för livet.”

Kämpat i tre års tid

Skådespelaren Jennifer Aniston, som spelar Rachel i ”Vänner”, har publicerat ett inlägg på Instagram där hon berättar om tiden tillsammans med James Michael Tyler:

”Vänner skulle inte ha varit samma grej utan dig. Tack för alla skratt som du bidrog med till serien och alla våra liv. Du kommer att vara så saknad.”

Enligt TMZ ska han fått sin cancerdiagnos för tre år sedan, men valde att hålla det privat. Men i juni tidigare i år berättade han om sin cancerdiagnos i en tv-intervju och förklarade att han inte längre kunde gå.

– Till slut så kommer det att ta mig, sade han i intervjun med NBC då.

James Michael Tyler blev 59 år och efterlämnar sin fru Jennifer Carno.