Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: SVT
Bild: SVT

Skådespelaren bekräftar – tredje säsongen blir den sista för syskonen

Skådespelaren Mattias Nordkvist tackar sina Löwandersyskon i ett inlägg på Instagram där han berättar att de nu har spelat in sin sista scen tillsammans för tv-serien Vår tid är nu.

"Idag har syskonen Löwander gjort sin allra sista scen tillsammans. För alltid. Som jag älskar dessa två!" Det skriver Mattias Nordkvist i ett inlägg på Instagram.

Skådespelaren, som spelar Gustaf Löwander i den populära SVT-serien Vår tid är nu, syns där på bild tillsammans med Hedda Stiernstedt (Nina Löwander) och Adam Lundgren (Peter Löwander).

LÄS MER: Tunga konflikter och dansk dynamit i nya Vår tid är nu

När tittarsiffrorna presenterades för säsongsstarten av seriens andra säsong visade det sig att succén fortsätter för SVT:s storsatsning. 1,6 miljoner människor såg premiären.

Att serien är populär märks också i de kommentarer som Mattias Nordkvist fått på sitt inlägg. Där tackar fans till serien och uttrycker sin sorg för att den inte kommer att pågå för alltid.

Kan sluta i ett generationsskifte

Sedan tidigare har det varit känt att Vår tid är nu troligen kommer att bli tre säsonger lång. Nu bekräftar alltså Mattias Nordkvist att de tre syskonen Löwander i vilket fall inte kommer att spela in någon mer scen tillsammans.

På frågan om den tredje säsongen blir den sista har dock manusförfattaren Ulf Kvensler tidigare sagt till GP att det inte nödvändigtvis behöver bli så.

– I säsong tre slussar vi in nya karaktärer och de som var små barn i första säsongen har blivit unga vuxna. Om man vill skulle man kunna gå vidare med den nya generationen, men då behöver man koppla bort de äldre, sade han då.

LÄS MER: Trion som skapade hyllade serien Vår tid är nu

Oberoende om den tredje säsongen blir den sista eller inte kvarstår fortfarande en stor del av serien. Hittills har enbart två avsnitt visats av den andra säsongen. Samtliga tre säsonger uppges få totalt tio avsnitt.

FAKTA: Tittarsiffror

1. Vår tid är nu (SVT, måndag) 1 609 000

2. Allt för Sverige (SVT1, söndag) 1 514 000

3. Fråga Lund (SVT1, tisdag) 1 206 000

4. Bonde söker fru (TV4, onsdag) 1 113 000

5. Bytt är bytt (TV4, torsdag) 1 000 000

6. Idol (TV4, fredag) 985 000

7. Springfloden (SVT1, söndag) 884 000

8. Hellenius hörna (TV4, söndag) 873 000

9. Brottsjournalen (TV4, tisdag) 828 000

10. Tillsammans för världens barn (SVT1, fredag) 814 000

Mätperiod: 1/10–7/10. Inga nyhetsprogram, "Sportnytt" eller program under tio minuter tas med på listan.

Källa: MMS

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.