Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sjöbjörnen och Draken tvingades lämna ”Masked singer”

– Det har varit tungt, varmt och roligt, säger Sjöbjörnen som tillsammans med Draken tvingades kliva av ”Masked singer” och lämna tävlingen precis före finalen.

OBS! Spoiler-alert! Läs vidare på egen risk.

Att sluta fyra, precis utanför prispallen, måste vara den snopnaste platsen som finns. Medan Godisautomaten, Voodoodockan och Enhörningen får göra upp i nästa veckas final, tvingades Sjöbjörnen och Draken att packa ihop och lämna tävlingen precis på målrakan. För dem tog resan i ”Masked singer” slut på fredagskvällen.

LÄS MER: Nära två miljoner såg "Masked singer"

När GP pratar med de båda figurerna – musikproducenten och Idolprofilen Anders Bagge som Sjöbjörnen och komikern Johanna Nordström som Draken – är de dock nöjda med sin insats och inte särskilt besvikna över att ha fått lämna tävlingen.

– Nej, det känns helt ok. Det var så himla varmt under den där björnmasken att det var väldigt skönt att få komma ur den. Det har varit tungt, varmt och roligt, skrattar Anders Bagge.

”Ett halvt steg” för Anders Bagge – sångaren

I flera år har han synts som medlem i den hårda ”Idol”-juryn och att han nu själv skulle bedömas av en panel för sina sånginsatser hade han inget emot. Men utan en mask att gömma sig bakom, som var så kvävande och varm att produktionen fick montera in en liten fläkt under björnpälsen, hade Anders Bagge aldrig ställt upp. Scenskräcken hade stoppat honom.

LÄS MER: Hen tvingades lämna ”Masked singers” kvartsfinal

– Det var en förutsättning för att jag skulle medverka att jag fick sjunga bakom en mask. Och det hjälpte verkligen, det känns som att mycket av min rädsla för att sjunga och känslan av att inte duga faktiskt har försvunnit. Detta blev som ett halvt steg mot att våga ta plats på scenen som mig själv.

Som en följd av sitt deltagande i ”Masked singer” räknar Anders Bagge nu med att på allvar ta plats framför sångmikrofonen, och till hösten är tanken att Idolprofilen ska släppa en julskiva med både klassiker och egna nyskrivna jullåtar.

LÄS MER: Hen tvingades lämna ”Masked singer”

Att några i panelen funderade på om det kunde vara Johnny Logan, Chris Kläfford eller John Lundvik som dolde sig under björnmasken gjorde också sitt till för att stärka självförtroendet.

– Ja men herregud, vilka sångare de jämförde mig med.

Så om TV4 ber dig att sjunga på nästa Idolfinal ...?

– Då ställer jag upp! Garanterat.

Johanna Nordström sjöng i musikaler som barn

Även Draken tvingades lämna ”Masked singer” på fredagskvällen, och bakom den masken dolde sig komikern Johanna Nordström. Men tidigare i programmet har panelen dragit till med namn som Anna Bergendahl, Linda Pira, Maxida Märak och Kristin Amparo.

LÄS MER: Så ska TV4 stoppa spoilers i ”Masked singer

– Väldigt hedrande att ha blivit jämförd med dem, säger Johanna Nordström och berättar att hon sjöng en hel del som barn och medverkade då i flera musikaler hemma i Västerås.

Men i vuxen ålder har komikern mest sjungit i duschen eller för sina närmaste vänner, och så lär det fortsätta.

– Jag kommer inte att släppa någon skiva efter det här, den saken är klar, även om det har varit otroligt roligt att få vara med om detta.

Johanna Nordström har konkurrerat med sig själv

Lite pikant är också att Johanna Nordström under våren har konkurrerat med sig själv vid 20-tiden på fredagskvällarna. Förutom att sjunga som den hemlighetsfulla Draken i ”Masked singer” i TV4 har hon samtidigt tävlat i ”Bäst i test” i SVT.

– (skratt) Måste ha varit en jobbig tid för dem som inte gillar Johanna Nordström.

LÄS MER: Hen fick lämna kvällens ”Masked singer” i TV4

Vilket program föredrar du?

– Åh, vilken svår fråga. Det vet jag inte.

Vilket har varit mest utmanande då?

– Utan tvekan ”Masked singer”. Där har jag varit långt, långt utanför min comfort zone.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.