Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Singelrådet” ger sina bästa raggningstips

Tips på hur man bäst flirtar sig till en sommarromans haglade när ”Singelrådet” körde livepodd på Drottningstorget. GP träffade programledaren Emilie ”Ebbis” Roslund, Alexander Abdallah och Oliver Strige och frågade hur man bäst raggar på dem.

I torsdags eftermiddag sände podcasten ”Singelrådet” live från Clarion Hotel Post i Göteborg. Emilie ”Ebbis” Roslund har under sex år gett Sveriges medborgare kärleksråd och temat för avsnittet var frågan på allas läppar – hur raggar man bäst på sommaren?

Med sig för att svara på detta hade Roslund ”Paradise Hotel”s Oliver Strige och skådespelaren Alexander Abdallah.

– Det är tacksamt att det på sommaren blir mer öppet automatiskt, alla blir öppnare av vädret och semester. Man lever upp på sommaren, och att veta att alla är i samma läge gör det mindre läskigt att flirta. Fler börjar prata med en och det är lättare att börja prata själv också, säger Emilie Roslund.

LÄS MER: Sexologens bästa råd för att komma över sitt ex

Att ragga som nydumpad

Många kan ha varit med om ett uppbrott precis när sommaren stundar och då kan man vara lite extra skör och blyg, även om man också kan önska sig en sommarromans.

”Man vill ju bli uppfångad av den man raggar på” säger Alexander Abdallah. Bild: Mia Höglund
”Man vill ju bli uppfångad av den man raggar på” säger Alexander Abdallah. Bild: Mia Höglund

Enligt Alexander Abdallah, som tagit landet med storm efter ”Snabba cash”, är det extra viktigt att våga kasta sig ut ändå.

– Det är en del av livet att ge sig ut i det läskiga när man inte vet vad som kommer att hända. Så är det med kärlek. Man vill ju bli uppfångad av den man raggar på, så lita på att man blir det, och om det inte händer så är det ändå en påminnelse om att man lever, säger han.

LÄS MER: Kärleksbrist kan bero på olika språk

Krogen kontra Tinder

Men var ska man leta efter folk och hur träffar man bäst någon i solen? Enligt Oliver Strige, Emilie Roslund och Alexander Abdallah är det iallafall inte på en dejtingapp.

– Jag gillar att börja prata med folk lite förutsättningslöst. Det går lättare och snabbare att se om det finns nåt att hämta hos personen, säger Roslund.

– Det ska vara blickar, stämning, att man kan känna en gnista. Det försvinner ju med sociala medier och appar. Spänningen är mycket roligare än allt annat, ibland vill man bara ha det, inte ens gå hem ihop eller att det ska bli nåt mer, fyller Abdallah i.

Hur raggar man bäst på dig då?

– Jag gillar när folk närmar sig mig lite unikt, många skriver ju i sociala medier, men det är roligare om nån gör nåt lite annorlunda, säger Alexander Abdallah.

Oliver Strige håller med om att det är svårt att träffas online, han föredrar också att mötas ute, även om han är blyg.

– Jag vet ju inte vem du är när jag bara ser en bild, jag kan inte bygga intresse så. Men sen är jag feg också, brukar inte gå fram så mycket, det får bara ske om det sker liksom. Om jag känner personen redan så kan jag våga gå fram, säger han.

När man då har vågat sig ut på lokal och känner sig redo att träffa folk, vad ska man akta sig för?

– Alkoholintaget kan bli lite för mycket och det kan bli för sladdrigt ibland. Nu när restriktionerna lättat kan det nog bli lite kosläppskänsla. Så våga ta initiativ utan att vara för full, säger Emilie Roslund.

LÄS MER: Recension: ”Snabba cash” – Netflix

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.