Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sharon Bezaly gör vad hon vill

Efter en månadslång världsturné gästar Sharon Bezaly Göteborg med sin gyllene flöjt. Före det pratar hon musik. I denna text.
Om skivor.
- Eftersom vi musiker inte alltid har tid att gå på konsert så ofta är det jätteviktigt och berikande att höra andras inspelningar. Men jag lyssnar nästan aldrig på andra flöjtister. Jag vill hitta min egen väg och försöker undvika att bli påverkad. Om det är ett stycke jag själv ska spela lyssnar jag absolut inte på någon annan. Och ibland är det jättebra att höra ingenting.

Om favoriter just nu.
- För tillfället är en favorit Beethovens nionde symfoni med Osmo Vänskä och Minnesota Symphony Orchestra. Det är helt fantastiskt vad han gör med dem. Jag har precis varit i Japan och spelat Kalevi Ahos flöjtkonsert och Beethovens tredje med honom. Men jag gillar alla sorters musik. Om det är klassiskt jazz, pop eller rock är inte relevant så länge musiken håller bra kvalitet. Louis Armstrong är fantastisk. Och Creed gillar jag väldigt mycket.

Om egen skivproduktion.
- Jag har en ny skiva ute som heter French delight. Det är relativt lätt fransk musik, sånt som inte är så välkänt av Roussel, Godard och många andra. Flöjt, piano och röst, går fint till jul.

Om dröminspelningar.
- Det känns som om jag uppfyllt mina drömmar och det är ett stort privilegium att ha ett exklusivt kontrakt på ett bra skivbolag. Jag gör faktiskt allt jag vill. Vi har spelat en skiva som ännu inte kommit ut med Neeme Järvi och ska också spela in en Nielsenkonsert i juni. Det är en dröm att arbeta med Neeme Järvi. Att spela in nyskrivet är också jätteviktigt.

Om ledighet.
- Efter att ha varit ute på turné i en månad, i Tyskland, Spanien, Taiwan och Japan ska jag vara ledig i en månad. Då ska jag vara med min son, promenera, titta på tv med ett glas vin, helt enkelt ta det lugnt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.