Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

SF erbjuder gratis film till pensionärer över 70 år

SF Anytime repriserar sitt erbjudande om gratis film till 70-plussare.
– Fortfarande är det många som går och väntar på vaccin. Så det här en fin gest till våra äldre, säger PR-chefen Annelie Nannini.

Från 9 april till 31 maj erbjuds alla över 70 år att se gratis film på SF Anytime. Mer specifikt rör det sig om ett 50-tal utvalda svenska klassiker. Bland dem folkkära komedier som Sällskapsresan- och Jönssonligan-filmerna, ”Jägarna”, ”Mannen från Mallorca”, ”Mitt liv som hund”, Bergmans ”Det sjunde inseglet”, ”Fanny och Alexander”, ”Scener ur ett äktenskap”, ”Persona” och ”Tystnaden”.

– Titlarna har vi valt ut i samråd med SF Studios, berättar Annelie Nannini, varumärkes och pr-ansvarig på SF Anytime.

LÄS MER: De bästa filmerna just nu – vecka 14

Vilka kriterier har ni haft?

– Det ska vara svenskt och riktiga klassiker, för att visa bredden i vårt filmbibliotek.

”De är värst drabbade”

Förra våren satsade företaget på gratis film för pensionärer över sjuttio år. En gest som uppskattades. I vår börjar många 70-plussare kunna se ljuset i covid-tunneln, i takt med att allt fler får sin första och andra vaccin-spruta. Ändå kände SF Anytine att det var dags för ett nytt gratiserbjudande.

Varför väljer ni att låta just 70-plussare få se gratis film?

– När pandemin började så var de de allra värst drabbade. De fick inte träffa nära och kära i samma utsträckning som andra. Många blev sittande hemma, isolerade. Deras liv förändrades drastiskt och allt blev mycket tråkigare.

Men nu börjar väl många över 70 år att bli vaccinerade?

– Visst är det bättre nu, men många 70-plussare är fortsatt drabbade och väntar tålmodigt på vaccin. Så vi ser det här som en fin gest till våra äldre.

LÄS MER: Serier: Nya tips från Netflix, HBO och Amazon – vecka 14

Kunde ni inte låta fler – ja kanske alla – se gratis film oavsett ålder under pandemin?

– Haha, ja det är klart att alla skulle vilja det! Hade vi haft oändliga resurser och möjlighet så hade vi gärna gett alla möjlighet att se gratis film. Men nu känner vi att det är väldigt många 70-plussare som ännu inte fått vaccin. Det har varit många turer fram och tillbaka med vaccinet, och vi känner att den här gruppen är förfärligt utsatt.

En film var per månad

Läser du det finstilta så är det inte heller så att 70-åringar och äldre kan frossa i svenska klassiker på SF anytime, välja och vraka och se alla femtio utvalda filmer som erbjuds i april och maj.

– Nej varje person får en kod som ger möjlighet att se en film per månad, förklarar Annelie Nannini.

Är det inte dumt att bara få se första delen av ”Arn” eller ”Jägarna” gratis?

– Ja men vill man se fortsättningen kan man ju alltid hyra den.

LÄS MER: Här är filmerna som kan vinna Oscar – och var du kan se dem

LÄS MER: Sportfilmernas guldålder är här

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.