Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Serieskurken Venom tamare på bio

Venom börjar med en explosion i rymden, och slutar med en cliffhanger i fängelset Ryker's Island. Effekterna är smaskiga men historien tunn.

Efter en explosion i rymden kraschlandar en farkost i Malaysia. Expeditionen, knuten till företaget Life Foundation, har hämtat hem symbioter, varelser med vätskeliknande form, som parasiterar på andra livsformer, gärna människor.

Samtidigt i San Francisco får vi följa den populäre grävande reportern Eddie Brock, hårdkokt spelad av Tom Hardy. Ännu vet han inte om att han ska bli mänsklig värd åt symbioten Venom. Allt verkar toppen tills kanalchefen tvingar honom att göra en intervju med vd:n för Life Foundation, Carlton Drake. Eddie, som har kommit obehagliga sanningar på spåren, låter sig inte tystas – och får sparken.

LÄS MER: Ett underhållande mischmasch av superhjältar

Hans lyckliga tillvaro förvrids till misär. Först när han blir kontaktad av en visselblåsare från Life Foundation rycker han upp sig. Turerna är många men förutsägbara, och när Venom tagit sig in i Eddies kropp uppstår en del tjafs kring etiska frågor. (Vem får ätas?)

Som alla Marvel-serieläsare vet är Venom Spindelmannens ärkefiende. De tecknade rutorna har här omtolkats till högoktanig, grabbig action. Bäst är en medryckande biljakt längs San Franciscos branta gator, där Eddie på motorcykel förföljs av både drönare och fordon. Dessutom med en främmande livsform inombords.

Zombieland-regissören Ruben Fleischer kunde dragit åt skruvarna hårdare, och gett Michelle Williams mer att göra. Nu blir berättelsen aldrig lika kompromisslös som Deadpool eller humoristisk som Superhjältarna.

Action/Science Fiction

Venom

Regi: Ruben Fleischer

Med: Tom Hardy, Riz Ahmed, Michelle Williams, Jenny Slate mfl

USA, 2018 (112 min)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.