Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Serier: Nya tips från Netflix, HBO, Disney och SVT – vecka 21

Vänner som återförenas och en partiledare som klev ut ur kylan finns bland de nya tv-program som GP:s Jan Andersson tipsar om.
Bild: HBO
Bild: HBO

”Friends: The reunion” – HBO Nordic

Frågan är om någon populärkulturell återförening varit mer efterlängtad än tv-serien ”Vänner”? Skulle väl så här i ESC-tider vara Abba då. I ett långfilmslångt avsnitt återvänder nu i alla fall Rachel (Jennifer Aniston), Monica (Courteney Cox), Phoebe (Lisa Kudrow), Joey (Matt LeBlanc), Chandler (Matthew Perry) och Ross (David Schwimmer), och de gästas dessutom om av bland andra David Beckham, Justin Bieber, James Corden, Cindy Crawford, Lady Gaga, Elliott Gould och Tom Selleck. Kan bli succé eller platt fall. Vi tror och hoppas såklart på det första. Premiär 27 maj.
Bild: Netflix
Bild: Netflix

”Ragnarök” – Netflix

Den norska fantasydrama-serien ”Ragnarök” är tillbaka med sin andra säsong. Givetvis finns här en uråldrig ondska som de goda har att tampas med, men även miljöföroreningar och smältande glaciärer hotar samhället Edda på den norska västkusten. I centrum står tonåringen Magne som på något magiskt sätt är besläktad med asaguden Thor, mest känd från MCU-figuren i Avengersfilmerna. Premiär 27 maj.
Bild: Disney Plus
Bild: Disney Plus

”Rebel” – Disney plus

Katey Sagal var brutal, cool och imponerande som stenhård mc-morsa till Jax Teller i hyllade tv-serien ”Sons of anarchy”. Nu är hon tillbaka tillsammans med Andy Garcia i nya serien ”Rebel”, inspirerad av Steven Soderberghs film Erin Brockovich där Julia Roberts gjorde huvudrollen som den tuffa morsan som blev slipad jurist. Här spelar Katey Sagal den kavata Annie “Rebel” Bello som tar sig an juridiska spörsmål utan någon juridisk examen. Premiär 28 maj.
Bild: HBO
Bild: HBO

”Love life” – HBO Nordic

Anna Kendrick spelar huvudrollen i den här romantiska antologiserien om den långa resan från den första spirande och kanske lite tafatta romansen till slutmålet, den eviga kärleken. Det är som alla vet ingen enkel uppgift att ro i land med, men Anna Kendricks charmiga girl next door-uppsyn gör i alla fall det hela rätt kul att följa. Även Zoe Chao och Hope Davis medverkar i serien som har premiär på HBO Nordic 28 maj.
Bild: TT/Nyhetsbyrån
Bild: TT/Nyhetsbyrån

”Partiledaren som klev ut ur kylan” – SVT Play

Minns ni Håkan Juholt, kortvarig partiledare för Socialdemokraterna? Han efterträdde Mona Sahlin som partiordförande i mars 2011 och lämnade över till Stefan Löfven i januari 2012. I tre år var han svensk ambassadör på Island och är sedan i höstas Sveriges ambassadör i Sydafrika. Nu har Tom Alandh gjort en dokumentär om hans udda karriär och även om inte Juholt sparkar så mycket joy så är allt som Tom Alandh spelar in sevärt och intressant. Premiär 30 maj.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.