Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Seinabo Sey vid konserten i Globen förra månaden. Nu står det klart att hon och Little Dragon även uppträder på den kommande P3 Guld-galan. Bild: Claudio Bresciani/TT
Seinabo Sey vid konserten i Globen förra månaden. Nu står det klart att hon och Little Dragon även uppträder på den kommande P3 Guld-galan. Bild: Claudio Bresciani/TT

Seinabo Sey till P3 Guld

För en månad sedan fyllde Seinabo Sey Globen med närmare 10 000 fans. I januari uppträder hon på P3 Guld.
– Jag känner mig väldigt peppad, säger Seinabo Sey.

När GP når Seinabo Sey har hon precis landat i Stockholm efter att kvällen före ha uppträtt i Helsingfors. Det har också gått rätt exakt en månad sedan hon fyllde Globen med uppåt 10 000 människor och gjorde sin kanske mest minnesvärda spelning hittills.

Fast det är svårt att veta hur man ska rangordna Seinabo Seys framträdanden och vad som egentligen smäller högst av att sjunga på Nobelgalan, uppträda hos Conan O'Brien, gästa Håkan Hellström på Ullevi eller att som sagt själv fylla Globen?

– Det går egentligen inte att jämföra och jag är såklart väldigt stolt över att ha uppträtt i Globen, det har varit något av en barndomsdröm, men det är väldigt speciella upplevelser allihop och fyller olika funktion i livet. Att uppträda med Håkan inför 70 000 människor som typ alla lyste med sina mobiltelefoner ... det är något jag aldrig har sett från en scen förut.

"Goda minnen"

På fredagen blev det också klart att Seinabo Sey och Göteborgsbandet Little Dragon är de första artisterna som är klara för att uppträda på P3 Guldgalan i Partille i januari nästa år. Något som Seinabo Sey verkligen ser fram mot.

– Jag har väldigt goda minnen från P3 Guld. Jag uppträdde på galan 2014 med min debutsingel Younger, mitt första stora framträdande, och jag satt i publiken året efter. Det är en kul tillställning och jag känner mig väldigt peppad inför att få sjunga där.

Dessutom vann Seinabo Sey priset för årets artist 2016. Men hur det än går den här gången ser Seinabo Sey fram mot galan i januari.

Hoppas på kul fest

– Jag har många kompisar i Göteborg och hoppas framförallt på en kul fest och att hänga med dem.

Hur tänker du kring ditt uppträdande på galan?

– Att det gärna får vara lite som en konstinstallation och helst vill jag ha det ljust, P3 Guld brukar alltid vara så mörkt.

Huruvida hon är nominerad för sitt nya album, I'm a dream som kom för två månader sedan, är oklart. De som nominerats till något av P3 Gulds nio priser offentliggörs först 28 november. Men Seinabo Sey har redan sina favoriter klara.

Vill ha Guldmicken

– Malmörapparen Ozzy borde få priset för årets album för sin platta Ett öga rött och årets hiphop lär ju gå till Fricky.

Priset för bästa liveakt då, Guldmicken, vem borde få det?

– (Skratt) Det borde jag få! Jag tycker fan det. Men när Håkan inte turnerar så kommer Guldmicken att gå till Hov1.

P3 Guld

När: Lördag 19 januari.

Var: Partille arena.

Hur: Direktsänd kl 21 i P3, SVT1 och SVT Play.

Leds av: Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren.

Med: Seinabo Sey och Little Dragon. Fler namn tillkommer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.