Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Securitas om misstänkta misshandeln av skådespelaren

Sedan en medarbetare på Backa teater polisanmält två ordningsvakter, som i sin tur gjort en motanmälan om våld mot tjänsteman uttalar sig nu Securitas Sverige AB.
– Det är väldigt allvarliga anklagelser, säger pressansvarige Axel Andersson.

På fredagsmorgonen lade Backa Teater, på Instagram och Facebook, ut en lång redogörelse av en brutal misshandel som ska ha ägt rum i anslutning till Centralstationen i Göteborg natten till söndagen den 10 mars.

Polisen bekräftar att att en anmälan om våld mot tjänsteman, samt en motanmälan om misshandel är gjord, och att utredning i bägge ärenden pågår.

En av målsägarna är medarbetare på Backa Teater, och enligt teaterns redogörelse ska han ha fått omfattande skador: två utslagna tänder, en stukad handled, stora sår och blåmärken över bröstkorg, armar och ben.

LÄS MER: Teatern: Vår skådespelare misshandlades av ordningsvakter

Securitas ordningsvakter inblandade

Sent under fredagseftermiddagen lämnar det aktuella vaktbolaget en skriftlig kommentar till GP om händelsen på Nils Ericson-terminalen

– Vi kan bekräfta att det är våra ordningsvakter som har varit inblandade i den här händelsen, skriver Axel Andersson, presstalesman för Securitas Sverige AB.

Ordningsvakterna har enligt honom rapporterat om händelsen enligt gängse rutin.

– Det är väldigt allvarliga anklagelser som riktas och vi vet ännu inte vad som har hänt mer än vad som dokumenterats av inblandade personer, skriver Axel Andersson och fortsätter:

– Vi utreder detta internt och kommer naturligtvis bistå polisens utredning på alla sätt vi kan.

Tills Securitas egen, och polisens, utredning är genomförd kommer vi inte kommentera ärendet ytterligare, skriver Axel Andersson på Securitas pressjour.

– Detta av hänsyn till både vår personal och mannen som gjort anmälan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.