Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Se galan med Symfonikerna, Jill Johnson och Linnea Henriksson

Restriktionerna har äntligen lyfts. Det firar GP med direktsänd konsert där bland andra Jill Johnson och Linnea Henriksson sjunger med Göteborgs symfoniker.

Göteborgs-Posten har under hela pandemin satsat på att producera in, spela in och erbjuda läsarna konserter med livemusik. Spelningarna har visats på gp.se, senast i samband med Göteborgs kulturkalas, då med hiphop-stjärnan Silvana Imam och hårdrocksveteranerna Evergrey inspelade på Götaplatsen respektive Färjenäs.

Tyvärr har ingen publik kunnat vara på plats på grund av rådande restriktioner.

Förrän nu. I veckan lyftes restriktionerna i vad som kallats för ett kulturellt ”kosläpp”. GP vill vara med och fira och fyller Konserthuset med publik i en galakväll för musiken som också direktsänds på gp.se.

Jill Johnson: ”Samarbete betyder allt”

– Samarbete under en pandemi betyder allt. Jag är så glad för att vara en del av musikaliska möten just nu, och det har väl sällan känts lyxigare att få sjunga med en symfoniorkester. Ser väldigt mycket fram emot detta, säger Jill Johnson.

– Detta blir ett fantastiskt sätt att uppmärksamma musikens och kulturens betydelse för stadens medborgare. Genom att låta Symfonikerna och några av Västsveriges finaste artister mötas på scen manifesterar vi också vikten av att mötas för att dela nya upplevelser. Jag är jätteglad att konserten visas på gp.se som en del i vår pågående satsning på att erbjuda våra läsare unika kulturupplevelser”, säger Johan Lindqvist, projektledare för GP:s strömmade konserter.

FAKTA: Konserten den 30 september

Var: Göteborgs konserthus och på gp.se

Medverkande artister. Jill Johnson, Linnea Henriksson, Amanda Werne, Daniel Lemma, Mimi Bay som kompas av Symfonikerna samt ett band under ledning av Martin Schaub.

Insamling: I samband med konserten har tittarna möjlighet att ge ett bidrag till Popkollo Göteborg och Räddningsmissionens Communityskolan Tynnered som utbildar barn och unga i klassisk musik.

”Vi är stolta över att den här konserten äntligen kan genomföras. Pandemin har hållit musik- och kulturlivet i ett järngrepp sedan våren 2020 och det är först nu, under den här konsertserien, som vi kan genomföra en konsert med Symfonikerna tillsammans med dessa fantastiska artister”, skriver Göteborg & Co i ett pressmeddelande.

Stöttar Popkollo och Räddningsmissionen

I samband med konserten sker en insamling till förmån för den ideella verksamheten Popkollo Göteborg och Räddningsmissionens Communityskolan Tynnered som i höst startar orkesterverksamhet för barn och unga, efter skoltid.

”Musikerna i Göteborgs Symfoniker, liksom artisterna de möter denna kväll, har alla börjat genom att upptäcka ett instrument och musikens kraft. Vi vill att fler unga ska göra samma upptäckt och, oavsett genre, få en chans att mötas kring musiken och bli en del av det professionella musiklivet i framtiden – för ett ännu starkare kulturliv i dag och i morgon”, säger Linda Belanner chef för Avdelningen unga och samhällsengagemang vid Göteborgs Symfoniker.

Konserten direktsänds på gp.se den 30 september kl 19.00.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.