Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

60 000 personer samlas ikväll på Ullevi för Ed Sheerans första av två konserter i Göteborg. Johan Lindqvist, Sofia Andersson och Tove Andersson snackar upp konserten.

Se fansen ladda upp inför Ed Sheeran

Under tisdagen stod Ed Sheeran på Ullevis scen för en av två utsålda spelningar! Häng med i GP:s direktsändning bland fansen utanför.

Nu är det dags! Ed Sheeran är i stan och spelar två kvällar i rad på Ullevi. Sammanlagt väntas drygt 60 000 besöka Ullevi i kväll. Samma siffra gäller under morgondagen. Dessutom genomför Sheeran även en Stockholmsspelning.

LÄS MER: Hur kan man inte tycka om Ed Sheeran?

Ed Sheeran är en av världens största popstjärnor och 2017 var han den mest spelade artisten på Spotify. Men han har gjort sig känd för att inte slösa med det visuella. Under Sverigespelningarna väntas han stå ensam på den stora scenen med en gitarr och en loop-pedal som sällskap. 2017 släppte han albumet Divide, vilket också kommer att prägla kvällens konsert.

LÄS MER: Ed Sheeran - en något ambivalent superstjärna

Vill du gå på onsdagsspelningen? GP Kultur har två fribiljetter som vi vill ge bort till Sveriges bästa Ed Sheeran-tolkare! Vi kommer att ha en scen på plats i närheten av Ullevi. Där har just du chansen att framföra din vassaste Ed Sheeran-cover. En enhällig jury bestämmer sedan vem som vinner två biljetter till konserten på Ullevi.

Ta med dig eventuellt instrument - även acapellasångare är förstås välkomna - och kom till Ullevi klockan 14. Ingen föranmälan krävs, och det är först till kvarn som gäller!

Läs mer om tävlingen här.

LÄS MER: Hur kan man inte tycka om Ed Sheeran?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.