Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Se bilderna från årets sista Lotta på Liseberg

Under måndagen avslutades den elfte säsongens av Lotta på Liseberg med gäster som Tommy Körberg, Lena Philipsson och Magnus Uggla. Men om det blir någon ny säsong 2020 är ännu inte bestämt.
– Det hoppas jag men det är inget bestämt, säger Lotta Engberg.

Live-published photos and videos via Shootitlive

”Vi älskar dig Lotta och alla får vara med!” sjunger publiken. Många av dem har med all sannolikhet gjort det flera gånger tidigare och inlevelse råder det ingen brist på.

– Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vi har ju haft så fantastiskt roligt hela sommaren, inleder Lotta Engberg och drog igång 2019:s sista allsång.

Än gör sig sommaren påmind med färgglada sommarklänningar, gröna kaninöron och såpbubblor som kompenserar för den regngrå himlen.

En av de första uppträdande gästerna var Clara Klingenström som beskrevs som den kvinnliga varianten av Håkan Hellström. En vågad beskrivning inför en Göteborgspublik kan tyckas, men när hon började sjunga var det lätt att förstå vad Lotta Engberg menade.

– Henne kommer vi se mer av i framtiden, garanterade hon.

Tidigare mellovinnare

Efter att ha sjungit allsångsklassiskern "Leva livet" var det dags för henne att välkomna nästa gästartist.

– Från att som sju år gammal sjunga en hyllningslåt till Zlatan till att vinna hela Melodifestivalen 2016, sa Lotta Engberg och presenterade Frans upp på scenen.

Med sin låt "Do it like you mean it" fick han igång publiken riktigt bra. Därefter bjöd han inte helt oväntat publiken på sitt vinnarbidrag från Melodifestivalen – "If I were sorry".

– Du har ju varit här förut. Men det kanske du inte minns? Du var sju år, berättade Lotta Engberg.

Det verkade Frans dessvärre ha glömt. Det stoppade honom däremot inte på att ge publiken en uppskattad repris på sin debutlåt "Who’s da man".

Mest hyllad blev kanske Tommy Körberg som sin karaktär Lola från musikalen med samma namn. I en ambitiös sminkning och blå och grönglittrande klädsel möttes han av stående ovationer efter sitt framträdande. I höst återvänder han med succéföreställningen på flera av Sveriges scener, bland annat på Lorensbergsteatern i Göteborg.

Tempofylld final

Därefter var det Lena Philipsson som självsäkert äntrade scenen med sin låt "Maria Magdalena" som släpptes tidigare i år.

Kvällen avslutades med ett medley av Magnus Ugglas mest kända låtar. Även han gör en comeback i Göteborg i höst när han ska uppträda på Rondo.

Med undantag för någon enstaka liten skur bjöd inte den grå himlen på några större överraskningar. Men troligen hade det krävts mer än regn för att få stopp på publiken som orkade hålla samma tempo genom hela finalen.

– Jag tycker alltid om att komma till Lotta på Liseberg. Jag tycker Lotta är så duktig, sa Lena Philipsson till GP efter uppträdandet.

Gillar du allsång annars också?

– Det är inte riktigt min grej på så sätt att jag gillar att sjunga hela tiden. Men jag uppskattar verkligen den goda stämningen som är här. Den är extremt bra i Göteborg.

Lena Philipsson tycker att det finns likheter mellan att uppträda på Melodifestivalen och inför en allsångspublik.

– Publiken är glad, positiv och man är med. Man vill ha fest. Det tycker jag att man känner både i Melodifestivalen och här.

Du uppträdde med din nya låt "Maria Magdalena" ikväll. Vill du berätta lite mer om den?

– Det var roligt att skriva texten och kul att det lät lite annorlunda. Jag gillar den låten väldigt mycket. Det känns kul att äntligen få framföra den, säger Lena Philipsson och berättar att låten uppkom medan hon körde bil.

– Jag satt och funderade på att det kunde vara lite svängigt och enkelt. Sedan skyndande jag mig hem och försökte få till det.

"Tjatar om den fantastiska publiken"

Efter programmet passade Lotta Engberg på att berömma publiken.

– Vi tjatar ju ut och in om vår fantastiska publik. Men så är det. De är unika med att hänga på känslomässigt och det är himla skönt. Det har varit varmt och regnet har öst ner. Men det gör ju inget, säger hon till GP.

Vad har varit bäst under säsongen?

– Det var i pausen förra veckan. Jag sjöng "En så'n karl" och då var det en pojke som var väldigt glad. Jag sjunger till honom och han ler verkligen med ögonen. Han var ljuvlig.

Är det något som inte varit så bra då?

– Nej men man kan väl alltid vara självkritisk. Och säga saker som att "vi kanske inte skulle ha tagit just den allsången". Men då lägger jag allt på mig själv.

Utmärker sig den här säsongen på något sätt jämfört med tidigare år?

– Det som märks från längre tillbaka är att vi är samma gäng som jobbar ihop. Vi har jobbat ihop i åtta år och kan varandra utan och innan. Alla hjälps åt och det är fruktansvärd enkelt.

Blir det något program igen 2020?

– Det hoppas jag men det är inget bestämt.

Vad säger du om du får frågan att vara programledare igen?

– Jag säger absolut ja. Ja, gud.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.