Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Martin Schibbye, Liane Moriarty och Hanif Bali är alla med i tv-klippen nedan. Bild: TT
Martin Schibbye, Liane Moriarty och Hanif Bali är alla med i tv-klippen nedan. Bild: TT

Se alla GP:s livesändningar från Bokmässan

Samtal om Dawit Isaak, intervjuer med kända författare och debatt om vad som är okej att säga i sociala medier. Se samtliga livesändningar från GP:s monter på Bokmässan här.

Bokmässans 800 utställare väntas locka till sig omkring 80 000 bokälskande besökare. Och i år fyller mässan dessutom 35 år. Göteborgs-Posten är på plats och livesänder från montern.

TORSDAG

Kulturredaktören om vad du inte ska missa

+ Samtal om Dawit Isaak

När dörrarna öppnade till årets Bokmässan drog vi igång vår första livesändning. Kulturredaktören Victoria Greve intervjuades av Karin Jansson om guldkornen i GP:s monter. Därefter drog programmet igång med ett samtal om den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak, som frihetsberövades för 18 år sedan.

Succéförfattaren Liane Moriarty

Liane Moriarty kom till GP Live på Auktionsverket och berättade om Big Little Lies, Hollywood och rädslan för att inte skriva en ny succé.

FREDAG

Hanif Bali om sin återkomst till Twitter

Under fredagen debatterade riksdagsledamoten Hanif Bali, Aftonbladets Anders Lindberg samt forskaren Marie Grusell om tonen i sociala medier. Bland annat avslöjade Hanif Bali att han nu återvänder till Twitter.

Är svensk supporterkultur hotad?

Konflikten mellan polismyndigheten och fotbollssupportrar debatterades i GP:s monter under fredagen. I panelen fanns polischef i Erik Nord, Svenska fotbollssupporterunionens Felix Jonsson och GP:s fotbollskrönikör Mattias Balkander.

LÖRDAG

Caitlin Moran om konsten att bli känd

Journalisten, feministen, kolumnisten och filmmakaren Caitlin Moran har blivit en kultfigur i Storbritannien och hennes böcker är kända världen över. Fanny Wijk möter henne i ett samtal om kvinnors villkor i musikbranschen och konsten att bli känd.

Margaux Dietz om makt, politik och sociala medier

Influencern Margaux Dietz slog igenom för två år sedan när hon filmade sin egen förlossning. I dag har hon hundratusentals unga följare i sociala medier och under valrörelsen stod partiledarna på kö för att bli intervjuade i hennes Youtube-kanal. Fanny Wijk möter henne i ett samtal om makt, politik och sociala medier.

SÖNDAG

David Lagercrantz och Alex Schulman om litterära kändisar

Alex Schulman och David Lagercrantz har båda skildrat världar som redan finns i någon form i sina böcker. Men hur är det att skriva någon annans verklighet? På GP:s scen möts författarna i ett samtal om litterära kändisar och risken att trampa andra på tårna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.