Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Sarah Klang, Patti Smith och Iggy Pop klara för Way out West

På fredag är det exakt sex månader kvar till årets Way out West-festival. Nya artister släpps nu i tät följd, senast ut är göteborgaren Sarah Klang som tar plats tillsammans med de amerikanska artisterna Patti Smith och Iggy Pop.

Nu är det klart att Musiksveriges nya favorit Sarah Klang spelar på Way out West i sommar. Festivalen skriver i sitt pressmeddelande att trots att hon sedan 2016 varit ett namn i smalare kretsar, kom Sarah Klangs breda genombrott början av 2018 då hon chockade hela Mediesverige med sitt fantastiska framträdande på På spåret. Om bara några dagar släpper Sarah Klang sitt omåttligt efterlängtade debutalbum Love in the Milky Way.

Läs mer: Sarah Klang gav inte upp

Läs mer: Fever Ray till Way out West

Men Slottsskogen får också besök av långresande gäster. Legendaren, revolutionären, poeten och rock´n´rollern Patti Smith har förgyllt världen med poetisk punk i fem decennier och tänker fortsätta med det ett bra tag till. I trioformat tillsammans med den ständige följeslagaren Tony Shanahan och sonen Jackson kommer Patti bjuda på en virvelvind av rock, poesi och allt däremellan. Det blir en intim inramning på en stor scen, där Patti kommer att visa upp musikaliska guldkorn från hela karriären.

Iggy Pop, eller James Newell Osterberg Jr. som han egentligen heter, har sedan starten 1960 släppt ett 20-tal studioalbum i olika konstellationer. De första av hans två soloalbum skrevs tillsammans med och producerades av David Bowie, ett samarbete som många anser vara en av de starkaste musikaliska allianserna någonsin. 2010 valdes han h in i Rock’n’Roll Hall of Fame och senast i december släppte han ny musik tillsammans med Jarvis Cocker från Pulp.

Läs mer: Arctic Monkey till Way out West

Följande artister är klara sedan tidigare:

Fever Ray

St. Vincent

Bonobo

Arctic Monkeys

Kendrick Lamar

J Hus

Jorja Smith

Mura Masa

Brockhampton

Lykke Li

Grizzly Bear

Noname

Arcade Fire

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.